ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το κέικ με τα τέσσερα υλικά που έχει καταφέρει να γίνει viral στο διαδίκτυο

Το κέικ με τα τέσσερα υλικά που έχει καταφέρει να γίνει viral στο διαδίκτυο

Το ίντερνετ έχει καταφέρει να μας κάνει σοφότερους όσων αφορά την μαγειρική και η νέα ανακάλυψη αφορά ένα κέικ με μόλις 4 υλικά.

Πέρα όμως από την ολιγόλεπτη προετοιμασία το συγκεκριμένο κέικ έχει και σοκολάτα, είναι αφράτο και μπορούμε να το φάμε είτε σαν πρωινό είτε ως συνοδευτικό στο τσάι και στον απογευματινό μας καφέ.

Δεν θα χρειαστούμε ούτε καν αλεύρι, ενώ το αποτέλεσμα είναι σοκολατένιο και λαχταριστό και για αυτό και άλλωστε έχει συγκεντρώσει περίπου 40.000 likes στο Instagram.

Υλικά:

  • 225 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 500 γρ. σκούρα σοκολάτα
  • 7 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα φουσκώσει.
  3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ρίχνοντας τη σοκολάτα στα αυγά, 1/3 τη φορά. Ρίχνουμε στη συνέχεια μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήνουμε στους 150°Cγια 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε σμέουρα ή παγωτό, αν θέλουμε.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/CMSWcKBJDgT/?utm_source=ig_embed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.