Το μυστικό που κάνει τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι… αντικολλητικά

Το μυστικό που κάνει τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι… αντικολλητικά

Τα μαγειρικά σκεύη που έχετε στην κουζίνα σας είναι φτιαγμένα από διαφορετικό υλικό, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τις κατσαρόλες και τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι.

Είναι ελαφριά, πιο ανθεκτικά από πολλά και, το σημαντικότερο ίσως, το υλικό κατασκευής τους δεν αλληλεπιδρά με το φαγητό, κάνοντάς τα κατάλληλα για όλους τους τρόπους μαγειρικής.

Το μόνο κακό, ο ενοχλητικός παράγοντας, είναι το γεγονός ότι το φαγητό μοιάζει να αγαπά να κολλά στον πάτο των ανοξείδωτων σκευών. Αυτή η αναποδιά λύνεται ωστόσο με δύο τρόπους.

Ο πρώτος μας λέει να προθερμαίνουμε το σκεύος από ανοξείδωτο ατσάλι πριν υποδεχτεί το φαγητό. Αφού το αφήσουμε για 2-3 λεπτά στο μάτι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ένα λεπτό στρώμα μαγειρικού σπρέι. Όταν ζεσταθεί, το σκεύος είναι έτοιμο για χρήση.

Για να ελέγξουμε μάλιστα ότι η κατσαρόλα ή το τηγάνι είναι αρκετά ζεστά για να προσθέσουμε το λάδι, ρίχνουμε με το δάχτυλο μια σταγόνα νερού. Αν η σταγόνα σπάσει σε μικρότερα σταγονίδια και εξατμιστεί, το σκεύος είναι όσο ζεστό πρέπει.

Ο δεύτερος τρόπος που κάνει αντικολλητικό ένα σκεύος από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ο εξής: προθερμαίνουμε το σκεύος σε μεσαία προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.

Γεμίζουμε τον πάτο με ένα λεπτό στρώμα φυτικού λαδιού και συνεχίζουμε να το ζεσταίνουμε, μέχρι να βγάλει καπνό, 5 λεπτά περίπου. Τότε αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει εντελώς.

Το χύνουμε και σκουπίζουμε το σκεύος με ένα χαρτί κουζίνας. Έτοιμο. Έχουμε τώρα μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο ατσάλι με αντικολλητική επιφάνεια…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.