Τζέιμι Όλιβερ: Το υλικό με το οποίο «απογειώνει» το κοτόπουλο!

Τζέιμι Όλιβερ: Το υλικό με το οποίο «απογειώνει» το κοτόπουλο!

Ο Τζέιμι Όλιβερ χρησιμοποιεί ένα μυστικό υλικό, με το οποίο κάνει το κοτόπουλο πιο τρυφερό και ζουμερό.

Ένα από τα must πιάτα είναι το κοτόπουλο. Και ποιος δεν το λατρεύει;

Είναι σχετικά απλό φαγητό αλλά έχει κι αυτό τα μυστικά του.

Κάθε σεφ πρέπει να ξέρει πώς θα φτιάξει το τέλειο κοτόπουλο: Γευστικό, τρυφερό, λαχταριστό.

Ο κορυφαίος σεφ Τζέιμι Όλιβερ ξέρει πολύ καλά πώς να το κάνει αυτό. Μάλιστα, χρησιμοποιεί ένα υλικό – έκπληξη για να δώσει στο κοτόπουλο αυτό το χρυσό χρώμα, που το κάνει ζουμερό και απολαυστικό!

Μπορεί να μας φανεί περίεργο αλλά αυτό που κάνει είναι να αλείφει το κοτόπουλο με γάλα.

Κι όμως βγάζει νόημα γιατί το γάλα ταιριάζει στο κοτόπουλο.

Το ασβέστιο στο γάλα ενεργοποιεί ένα φυσικό ένζυμο στο κοτόπουλο που το βοηθά να γίνει πιο τρυφερό. Ακόμη αντιμετωπίζει την οξύτητα και την θερμότητα.

Επιπλέον, το γάλα δημιουργεί μια κρεμώδη σως που κάνει το ψητό κοτόπουλο ακόμα πιο ζουμερό! Άλλωστε, πολλές σως έχουν σαν βάση το γάλα.

Αφού ψήσεις το κοτόπουλο, άλειψέ το με ένα μείγμα με γάλα και ψήστο κι άλλο ώστε να κάνει κρούστα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.