Τα 4 βασικά λάθη που κάνουν όσοι λατρεύουν να πίνουν κρασί

Τα 4 βασικά λάθη που κάνουν όσοι λατρεύουν να πίνουν κρασί

Όλοι θεωρούμε ότι γνωρίζουμε ορισμένες πληροφορίες για το κρασί που πρόκειται να καταναλώσουμε, όπως τον τόπο παραγωγής, το είδος και την ποικιλία των σταφυλιών, υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε με συνέπεια.

Αν και είμαστε πρόθυμοι να ξοδέψουμε ένα γενναίο πόσο για να αγοράσουμε μερικά μπουκάλια κρασί, συνήθως παραμελούμε τα γυάλινα σκεύη στα οποία τα σερβίρουμε, με αποτέλεσμα να μην τα απολαμβάνουμε όπως τους αξίζει.

Αυτό φυσικά δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όσον αφορά την κατανάλωση του κρασιού, καθώς σύμφωνα με την οινολόγο Αμέλια Σίνγκερ, εκτός από τα ποτήρια, υπάρχουν άλλα 3 βασικά λάθη που συνηθίζουν να κάνουν όσοι πίνουν κρασί.

Το δεύτερο λάθος αφορά στην πεποίθηση ότι το κόκκινο κρασί συνοδεύεται τέλεια με τα τυριά. Το κάθε κρασί μπορεί να ταιριάξει με διαφορετικά είδη τυριών λόγω της οξύτητας στη γεύση τους, οπότε μην κάνετε το λάθος και τα “παντρεύετε” αν δεν είστε σίγουροι, καθώς δεν είναι δίκαιο ούτε για το κρασί, ούτε για το τυρί.

Στην συνέχεια η Σινγκέρ μιλάει για την σωστή θερμοκρασία που πρέπει να σερβίρει κανείς ένα λευκό ή κόκκινο κρασί, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση και το άρωμα του. Σαν γενικός κανόνας, τα λευκά κρασιά θα πρέπει να σερβίρονται κρύα, τα δε κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου, όχι όμως την θερμοκρασία που έχουμε με αναμμένο το καλοριφέρ. Έτσι, καλό είναι και το κόκκινο κρασί να σερβίρεται δροσερό. Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αυτό θα δώσει τη σωστή θερμοκρασία στα περισσότερα κόκκινα κρασιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφέρεται στο πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, το οποίο είναι να σερβίρουν κατευθείαν το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης. Αν ένα κρασί έχει περάσει πολλά χρόνια κλεισμένο σε ένα μπουκάλι, μακριά από τον αέρα, ασφαλώς θα πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο να “ανασάνει”. Είναι εύκολο να εκτιμήσετε την αξία της αναπνοής, δοκιμάζοντας ένα ποτήρι αμέσως μόλις ανοίξετε το μπουκάλι, και 20 περίπου λεπτά μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.