ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καθαρίστε και γυαλίστε τον inox νεροχύτη σας με αυτό το απλό και έξυπνο κόλπο

Καθαρίστε και γυαλίστε τον inox νεροχύτη σας με αυτό το απλό και έξυπνο κόλπο

Οι νεροχύτες από ανοξείδωτο ατσάλι (inox) είναι πραγματικά όμορφοι όσο είναι ακόμα γυαλιστεροί.

Δυστυχώς, ο ανοξείδωτος χάλυβας χάνει τη λάμψη του πολύ γρήγορα λόγω φθοράς και υπολειμμάτων τροφίμων. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας ανησυχεί…

Υπάρχουν πολλά ακριβά προϊόντα για να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τον inox νεροχύτη σας, αλλά εμείς σας έχουμε τα φθηνότερα και πιο αποτελεσματικά. Μάλλον τα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Ας δούμε πώς μπορούμε να επαναφέρουμε τη χαμένη λάμψη σε inox νεροχύτη!

Υλικά που χρειάζονται

  • Υγρό σαπούνι πιάτων
  • ξύδι
  • μαγειρική σόδα
  • αλάτι
  • λεμόνι ή λάιμ
  • πάγο
  • παλιές πετσέτες
  • οδοντόβουρτσα
  • μαλακό σφουγγάρι

Διαδικασία

Για τον καθημερινό καθαρισμό του νεροχύτη μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίγο σαπούνι και ένα σφουγγάρι. Μετά το πλύσιμο του νεροχύτη σας σκουπίστε τον με ένα στεγνό πανί, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε τα στίγματα από τις σταγόνες νερού.

Να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεπλένετε το νεροχύτη σας μετά από οποιαδήποτε χρήση και να μην αφήνετε υπολείμματα τροφών μέσα. Το αλάτι και κάποιες άλλες ουσίες σε τρόφιμα μπορούν να καταστρέψουν τον ανοξείδωτο νεροχύτη σας.

Για να κάνετε τον inox νεροχύτη σας να γυαλίζει, αρχικά βρέξτε ολόκληρη την επιφάνεια του και ρίξτε από πάνω μαγειρική σόδα. Στην συνέχεια με μια οδοντόβουρτσα, που της έχετε βάλει μαγειρική σόδα, τρίβετε το σιφόνι του νεροχύτη σας. Τρίψτε ελαφρά με ένα πανί, ξεπλύνετε και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το πανί σας να παραμένει καθαρό.

Έπειτα καλύψτε με χαρτί, που έχετε βρέξει με ξύδι, όλη την επιφάνεια του νεροχύτη σας. Αφήστε το για 20 λεπτά περίπου και απομακρύνετε τα χαρτιά. Κατόπιν με ένα σφουγγάρι και σαπούνι κάντε ένα καλό πλύσιμο στο νεροχύτη σας και ξεβγάλετε καλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις βρύσες και τα χερούλια χρησιμοποιήστε τα χαρτιά με το ξύδι και για τα πολύ δύσκολα σημεία, την οδοντόβουρτσα. Ξεπλύνετε και εδώ με άφθονο νερό. Ο νεροχύτης σας θα λάμπει σαν καινούριος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.