Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

Στα γυαλιά των περισσοτέρων αν όχι όλων, έχουν δημιουργηθεί λόγω της χρήσης γρατζουνιές, οι οποίες ότι και να κάνουμε δεν φεύγουν.

Αν και συχνά ένα καλό πλύσιμο με σαπούνι πιάτων και νερό μπορεί να αφαιρέσει τα σημάδια δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα δυνατό.

Τι άλλες λύσεις υπάρχουν;

1. Μαγειρική Σόδα

Μια κουταλιά μαγειρικής σόδας μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τους λεκέδες γυαλίζοντας τα γυαλιά σας αλλά και τα γυάλινα σκεύη του σπιτιού. Βάλτε σκόνη σε ένα μπολ, υγράνετε ένα πανί και ρίξτε τα γυαλιά σας με κυκλική κίνηση. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

2. Βερνίκια επίπλων

Το γυαλιστικό επίπλων έχει τη δυνατότητα να γυαλίζει και να εξουδετερώνει τις γρατζουνιές στο γυαλί χάρη στα συστατικά του. Πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα σε ύφασμα και σκουπίστε την εξωτερική επιφάνεια των αντικειμένων που θέλετε να γυαλίσετε.

3. Οδοντόκρεμα

Η οδοντόπαστα λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά. Βάλτε οδοντόκρεμα σε ένα υγρό πανί και τρίψτε το ελαφρά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει. Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμες που έχουν ιδιότητες λεύκανσης.

4. Κερί αυτοκινήτου

Ακούγεται παράδοξο, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές είναι το κερί αυτοκινήτου. Απλά τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα στο φακό και σκουπίστε απαλά με ένα μαλακό καθαρό πανί και σκουπίστε απαλά.

5. Σκόνη μουστάρδας με ξύδι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σκόνη μουστάρδας και το ξύδι θα κάνουν τα γυαλιά σας ολοκαίνουργια. Τα παραπάνω συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων και στη λάμψη. Κάνετε μια παχιά πάστα μουστάρδας σε σκόνη και λευκό ξύδι, και στη συνέχεια τρίψτε απαλά με βαμβάκι. Τέλος, ξεπλύνετε προσεκτικά για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα. Προσοχή: Η μουστάρδα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας, γι ‘αυτό φροντίστε να πλένετε προσεκτικά τους φακούς πριν τα χρησιμοποιήσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.