Δέκα τρόποι για να δώσεις σωστά χώρο στο σύντροφο σου

Δέκα τρόποι για να δώσεις σωστά χώρο στο σύντροφο σου

Το να σου ζητήσει το ταίρι σου λίγο χρόνο ενώ είστε σε σχέση, σίγουρα σε τρομοκρατεί στην αρχή και σε κυριεύει ο πανικός, καθώς το μυαλό σου πάει στα χειρότερα. Είναι όμως άκρως φυσιλογικό να συμβεί και δε σημαίνει πάντα το τέλος της σχέσης, αλλά πολλές φορές, τη νέα και καλύτερη αρχή της.

Σίγουρα οι σπασμωδικές κινήσεις σε ένα τέτοιο αίτημα δεν είναι η κατάλληλη λύση. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι για να δώσεις χώρο στο σύντροφο σου και να είστε και οι δυο καλά με αυτό, χωρίς παρεξηγήσεις, νεύρα και εγωισμούς.

Μην είσαι των άκρων

Δε χρειάζεται από το 0 να πας στο 100. Απλώς πρόσεξε λίγο τα όρια του άλλου ατόμου, ώστε να έχει τον αέρα του. Αν π.χ. θέλεις σε κάποια φάση να τα πείτε, μπορείς πρώτα να το ρωτήσεις αν έχει χρόνο και όρεξη εκείνη τη στιγμή.

Δημιουργήστε ζώνες ηρεμίας

Αν π.χ. μένετε μαζί, μπορεί ο καθένας να έχει χώρους στο σπίτι που δε θα τον ενοχλεί ο άλλος και θα μπορεί να απομονώνεται. Επίσης, μπορείτε να το πετύχετε αυτό και με τα ωράρια σας, όπως το να μη μιλάτε στο τηλέφωνο μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Μιλήστε με λιγότερα μηνύματα

Ειδικά αν ξέρεις ότι είναι απασχολημένος ή κουρασμένος από δουλειά, μην του στέλνεις συνέχεια μηνύματα. Επίσης, άστον να απαντάει όποτε θέλει και νιώθει, χωρίς να φοβάται ότι θα γκρινιάζεις.

Βγείτε με ξεχωριστά με τις παρέες σας

Αν κανονίσει η παρέα σου, πάνε μαζί τους και αν ο καλός σου κανονίσει με τους φίλους του, είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται να είστε όλη την ώρα αυτοκόλλητοι.

Δεν χρειάζεται να χαλαρώνετε μόνο μαζί

Αν τύχει και αράζετε μαζί μπροστά στην τηλεόραση, οκ, είναι πολύ φυσιολογικό, αλλά αν τύχει και εκείνος διαβάζει βιβλίο στο σαλόνι, εσύ μπορείς να καθίσεις στο δωμάτιο και να δεις τις σειρές σου ή να ακούσεις τις μουσικές σου.

Βρείτε ξεχωριστά χόμπι

Δεν είναι αναγκαίο να κάνετε τα ίδια πράγματα όλη την ώρα. Ίσα ίσα το να βλέπετε συνέχεια ο ένας τον άλλον, μάλλον καταντάει ακραία κουραστικό. Οπότε βρες εσύ τα δικά σου χόμπι και άσε και τον άλλο να βρει τα δικά του.

Κάντε ξεχωριστές διακοπές

Δεν χρειάζεται να χωριστείτε σε όλη την άδεια σας, αλλά και ένα σαββατοκύριακο με την παρέα χωρίς τη σχέση σου, είναι υπέραρκετο.

Βγείτε περισσότερα ραντεβού

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως μπορεί να αναζωπυρώσει τη σχέση σας και να είστε ακόμα καλύτερα μετά. Κανονίστε να τα πείτε 2-3 φορές την εβδομάδα εκτός σπιτιού, όπως κάνατε στην αρχή.

Πρότεινε εσύ να του δώσεις χώρο

Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον σύντροφο σου και τη σχέση σας. Αν δεις ότι είναι κάτι που χρειάζεται αλλά διστάζει να σου το πει, τότε δείξτου εσύ κατανόηση και αποδοχή και αφησε τον να πάρει τον χρόνο του.

Κάντε και οι δύο ένα βήμα πίσω

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι απαραίτητο προκειμένου να τεθούν τα όρια σας και να τα σεβαστείτε. Μιλήστε ανοιχτά, ακούστε την πλευρά του ενός και του άλλου, χωρίς φασαρίες και αναζητείστε μέσες λύσεις για να προχωρήσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.