Οι κοριοί προτιμούν συγκεκριμένο χρώμα σεντόνια – Το ήξερες;

Οι κοριοί προτιμούν συγκεκριμένο χρώμα σεντόνια – Το ήξερες;

Προσοχή τι χρώμα επιλέγετε να έχουν τα σεντόνια σας, γιατί στα μάτια των κοριών αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Τρελαίνονται για το κόκκινο και το μαύρο, αλλά απεχθάνονται το κίτρινο και το πράσινο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ιατρικής εντομολογίας «Journal of Medical Entomology», σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κοριών που πίνουν το αίμα των ανθρώπων.

Δεν είναι πάντως δεδομένο, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι όλοι οι κοριοί θα..μετακομίσουν, αν τα σεντόνια γίνουν κίτρινα ή πράσινα.

Τα μικροσκοπικά έντομα συνήθως κρύβονται στο στρώμα ή στον σκελετό του κρεβατιού (προτιμούν τα ξύλινα κρεβάτια σε σχέση με τα μεταλλικά ή τα πλαστικά) και, από εκεί, εξορμούν με στόχο το ανθρώπινο αίμα.

Τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι οι κοριοί έχουν χρωματικές προτιμήσεις για το πού θα φτιάξουν τη φωλιά τους, δείχνοντας σαφή προτίμηση στο μαύρο και στο κόκκινο, ενώ συστηματικά αποφεύγουν το πράσινο και το κίτρινο.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα δύο τελευταία χρώματα δεν είναι δημοφιλή και σε άλλα έντομα, όπως τα κουνούπια.

Οι κοριοί είναι κόκκινου ή καφέ χρώματος, οβάλ σχήματος και έχουν μήκος έως πέντε χιλιοστά.

Τα περιττώματά τους αφήνουν μαύρα στίγματα πάνω στα στρώματα, ενώ μερικές φορές τα ενήλικα αρσενικά έντομα αφήνουν μια μάλλον δυσάρεστη μυρωδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν τσιμπάνε το δέρμα, αφήνουν ερεθισμούς ή σημεία που προκαλούν φαγούρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.