ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Κεραμική εστία: Έξι απλοί τρόποι για να την κάνετε να αστράφτει από καθαριότητα

Θα σας «σώσουν»

Κεραμική εστία: Έξι απλοί τρόποι για να την κάνετε να αστράφτει από καθαριότητα

Η κουζίνα είναι φυσικό να αποκτά περισσότερους λεκέδες από κάθε άλλο μέρος του σπιτιού. Έχουμε συγκεντρώσει για εσάς μερικούς έξυπνους τρόπους καθαρισμού.

Η μαγειρική είναι κάτι πολύ όμορφο αλλά είναι και χρονοβόρο. Ακόμα πιο χρονοβόρο είναι το καθάρισμα της κουζίνας που επέρχεται την μαγειρική. Υπάρχουνε όμως κάποια κόλπα τα όποια θα σας βοηθήσουν για να καθαρίσετε την κουζίνα σας.

Μέθοδος απόξεσης

Κατ ‘αρχάς, προσθέστε μια καλή ποσότητα υγρό καθαρισμού στο καμένο σημείο. Στη συνέχεια, με τη σπάτουλα, απομακρύνετε το λεκέ. Βεβαιωθείτε ότι είστε πολύ προσεκτικοί με αυτήν τη μέθοδο. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Μέθοδος πετσέτας

Σκουπίστε την επιφάνεια του φούρνου σας με ξύδι. Στη συνέχεια, πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα σόδας φαγητού σε ολόκληρη την επιφάνεια και βάλτε πάνω της μια πετσέτα σε ζεστό νερό και αφήστε την για 15 λεπτά. Αυτό θα μαλακώσει τους λεκέδες στην κουζίνα. Βγάλτε την και τρίβετε τον λεκέ με ένα σφουγγάρι.

Μέθοδος ξιδιού και σόδας

Πασπαλίστε τη σόδα σε όλη την επιφάνεια της εστίας σας και στη συνέχεια ψεκάστε λίγο ξύδι. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί.

Μέθοδος σφουγγάρι σιλικόνης

Κατ ‘αρχάς, τρίψτε τους λεκέδες με ένα σφουγγάρι σιλικόνης με κυκλική κίνηση. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας ξύδι και κάντε ένα μείγμα.

Τοποθετήστε το πάνω από τους λεκέδες σας και αφήστε τους να μουλιάσουν για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το με ένα πανί και σκουπίστε τη φούρνο με ένα υγρό πανί.

Μέθοδος αμμωνίας και αλκοόλης

Αναμείξτε ένα μέρος αμμωνίας με 10 μέρη νερού και λίγο αλκοόλη σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε στον λεκέ και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε.

Μέθοδος υγρού απορρυπαντικού πιάτων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βάλτε λίγο υγρό σαπούνι στον φούρνο σας και, στη συνέχεια, ρίξτε λίγο σόδα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίστε λίγο υπεροξείδιο υδρογόνου και αναμείξτε με το δάχτυλό σας. Σκουπίστε με ένα καθαρό υγρό πανί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.