ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό είναι το πιο ακριβό «αυγό» στον κόσμο – Πού βρίσκεται; (βίντεο)

Το συγκεκριμένο αυγό Fabergé ήταν στην λίστα των «χαμένων αυγών» μέχρι και το 2014

Αυτό είναι το πιο ακριβό «αυγό» στον κόσμο – Πού βρίσκεται; (βίντεο)

Η Ρωσική Επανάσταση έχει μείνει στην ανθρώπινη ιστορία για πολλά πράγματα πέρα από το προφανές. Οι τελευταίοι μονάρχες Ρομανόφ θανατώθηκαν, ο κουμμουνισμός ανέβηκε και άλλο σε δημοτικότητα και επιπλέον κατασχέθηκαν πολλά αντικείμενα σημαντικής αξίας.

Τα χρυσά αυγά που δημιούργησε ο κορυφαίος καλλιτέχνης Peter Carl. Fabergé κατασχέθηκαν μέχρι και το τελευταίο και πουλήθηκαν σε αστρονομικές τιμές.

Τα αυγά Fabergé δεν έχουν μόνο αξιοσημείωτη αξία λόγω του κόστους των υλικών που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία τους και των υπέροχων σχεδίων τους, αλλά και επειδή είναι τα τελευταία εναπομείναντα λείψανα μιας βασιλικής οικογένειας και ένας τρόπος ζωής που δεν υπάρχει πλέον στη Ρωσία.

Όμως δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για τους τωρινούς ιδιοκτήτες τους. Τα αυγά Fabergé πουλήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα από το καθεστώς Στάλιν σε ιδιώτες αγοραστές στις δυτικές χώρες. Μάλιστα 8 από τα αυτοκρατορικά αυγά δημιουργήθηκαν για μέλη της ρωσικής βασιλικής οικογένειας εξακολουθούν να αγνοούνται μέχρι και σήμερα.

Πριν από λίγα χρόνια ένας Αμερικανός αγόρασε ένα από τα αυγά Fabergé, δίχως να γνωρίσει την ιστορική σημασία του, στοχεύοντας απλά στο να λιώσει τον χρυσό και γενικά το αυγό, ώστε να επαναχρησιμοποιήσει τα υλικά, όπως αρέσκεται. Τότε είχε πληρώσει 14.000 δολάρια για την αγορά. Γεγονός που μετάνιωσε γιατί κατάλαβε ότι ο χρυσός του αυγού ήταν πολύ μικρότερης αξίας.

Ο άνδρας ανησυχούσε ότι έκανε ένα κολοσσιαίο λάθος που του κόστισε πολλά χρήματα. Σε μια στιγμή απόγνωσης ο άνδρας Googlαρε τις λέξεις «αυγό» και «Vacheron Constantin» (οι λέξεις που είναι χαραγμένες πάνω στο αυγό) και έπεσε πάνω σε ένα άρθρο μιας βρετανικής εφημερίδας. Προς έκπληξη του έμπορου παλιοσίδερων, το αυγό που είχε για λιώσιμο άξιζε πραγματικά 33 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ειδικοί το ονομάζουν το «Τρίτο Αυτοκρατορικό Αυγό του Πάσχα», το οποίο ο Αλεξάντερ ΙΙΙ ο Κατακτητής και Αυτοκράτορας όλων των Ρώσων έδωσε στην Μαρία Φιόντοροβνα, ώστε να την εντυπωσιάσει το Πάσχα του 1887. Ο Αλεξάντερ το Γ’ ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρωσίας.

Το 2014 το αυγό πέρασε στα χέρια ενός ιδιώτη συλλέκτη (Wartski) για άγνωστη -μέχρι τώρα- τιμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.