Μήπως τα αναγνωρίζετε; – Αυτά τα οκτώ γνωρίσματα χαρακτηρίζουν τα άτομα με ανώτερη ευφυία

Τα χαρακτηριστικά που «δείχνουν» ανώτερη ευφυία

Μήπως τα αναγνωρίζετε; – Αυτά τα οκτώ γνωρίσματα χαρακτηρίζουν τα άτομα με ανώτερη ευφυία

Τι είναι αυτό που έχουν όλοι (σχεδόν) οι έξυπνοι άνθρωποι από κοινού; Οι ερευνητές, εδώ και χρόνια, έχουν διαπιστώσει συγκεκριμένα “μοτίβα” σε ένα σωρό εκφάνσεις και λεπτομέρειες της ανθρώπινης ύπαρξης, οπότε δεν θα πρέπει να προκαλεί σε κανέναν έκπληξη ότι έχουν βρει κοινά χαρακτηριστικά και στην ευφυία.

Τα χαρακτηριστικά που «δείχνουν» ανώτερη ευφυία

1. Κάπνισμα και ευφυία δεν πάνε μαζί

Μια ισραηλινή μελέτη του 2010 αντιπαρέβαλε τον δείκτη νοημοσύνης (IQ) 20.000 νέων ατόμων με το αν ήταν καπνιστές ή όχι και το κάπνισμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:

Ο μέσος καπνιστής 18-21 ετών είχε δείκτη νοημοσύνης 94, ενώ ο μη καπνιστής ίδιας ηλικίας είχε μέσο όρο IQ 101.

Εκείνοι που κάπνιζαν περισσότερο από ένα πακέτο την ημέρα είχαν κατά μέσο όρο IQ 90.

Μεταξύ αδερφών, οι μη καπνιστές ήταν πιο έξυπνοι από τους καπνιστές.

2. Μουσική… ευφυία

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η μουσική βοηθάει το μυαλό των παιδιών να αναπτυχθεί με διάφορους τρόπους:

Έρευνα του 2011 έδειξε ότι η λεκτική νοημοσύνη παιδιών ηλικίας 4-6 ετών αυξήθηκε μετά από μόλις ένα μήνα μαθημάτων μουσικής.

Έρευνα του 2004 έδειξε ότι παιδιά 6 ετών που έκαναν επί εννέα μήνες μαθήματα πιάνου είχαν αύξηση στο IQ τους σε σύγκριση με παιδιά ίδιας ηλικίας που έκαναν μαθήματα θεάτρου ή καθόλου μαθήματα.

3. Μεγάλος αδελφός

Τα μεγαλύτερα σε ηλικία αδέλφια είναι συνήθως πιο έξυπνα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποδίδεται σε θέματα γενετικής προδιάθεσης. Έρευνα δείχνει ότι τα μεγαλύτερα σε ηλικία αδέλφια είχαν μια μικρή, αλλά σημαντική διαφορά στο IQ (κατά μέσο όρο 3 μονάδες πάνω από τον πιο κοντινό αδελφό τους). Μάλιστα, αυτή η διαφορά αποδείχτηκε ότι ΔΕΝ οφείλεται σε βιολογικούς παράγοντες ή στην ψυχολογική αλληλεπίδραση με τους γονείς.

4. Είστε αδύνατοι;

Έρευνα του 2006 έδειξε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περίμετρος της μέσης, τόσο χαμηλότερη είναι η γνωστική σας ικανότητα!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος στο επίπεδο 20 ή χαμηλότερα, μπορούσαν να θυμηθούν το 56% του λεξιλογίου σε ένα τεστ, ενώ όσοι ήταν παχύσαρκοι (με ΔΜΣ 30 ή μεγαλύτερο) μπορούσαν να θυμηθούν μόνο το 44% των λέξεων.

Οι παχύτεροι άνθρωποι έδειξαν επίσης ένα υψηλότερο ποσοστό νοητικής έκπτωσης, όταν ελέγχθηκαν πέντε χρόνια αργότερα: Η μνήμη τους στο ίδιο τεστ μειώθηκε στο 37,5%, ενώ εκείνοι με υγιές βάρος διατήρησαν το ίδιο επίπεδο μνήμης!

5. Γάτες

Έρευνα του 2014 έδειξε ότι όσοι έχουν γάτες και όχι σκύλο για κατοικίδιο, είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ νοημοσύνης!

6. “Μαλακά” ναρκωτικά

Έρευνα του 2012 έδειξε ότι τα παιδιά που σε ηλικία 11 ετών είχαν υψηλότερο IQ, ήταν εκείνα που μέχρι τα 40 τους θα είχαν δοκιμάσει τα λεγόμενα “μαλακά” ναρκωτικά (κυρίως μαριχουάνα).

7. Αριστερόχειρες!

Έρευνα του 1995 έδειξε ότι οι αριστερόχειρες άντρες έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ διαφορικής σκέψης και επίλυσης.

8. Ύψος και ευφυία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ έδειξε ότι από την ηλικία ακόμα και των 3 ετών, όταν η σχολική εκπαίδευση δεν έχει παίξει ακόμα ρόλο, τα πιο ψηλά παιδιά αποδίδουν καλύτερα σε τεστ γνωστικής ικανότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.