ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός επιβίωσης

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα: Ο πλήρης οδηγός επιβίωσης

Οδηγός καλοπέρασης για όσους δεν πήγαν ή μόλις γύρισαν από τις διακοπές!

Οι παραλίες της Αττικής προσφέρονται για όσους θέλουν να καταπολεμήσουν τη ζέστη με μια βουτιά στη θάλασσα και σίγουρα τέτοιες μέρες όποιος δεν απομακρύνεται από την πρωτεύουσα αναζητά εκεί μια ανάσα δροσιάς.

Οι επιλογές που έχετε είναι αμέτρητες αφού μπορείτε να κατευθυνθείτε είτε προς το Σούνιο είτε προς τον Μαραθώνα και να επιλέξετε ποια παραλία σας ταιριάζει. Είτε με beach bar, είτε πιο ερημικές, οι θάλασσες της Αττικής είναι εκεί και σας περιμένουν.

Καβούρι: Απαλή, αψεγάδιαστη άμμος, ρηχά νερά, βολικό ημίφως από τα φώτα του δρόμου και μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, χωρίς τα πλήθη του μεσημεριού. Τι περιμένετε;

Χάρακας: Μπορεί να μην είναι η κοντινότερη παραλία – απέχει περί τα 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα προς το Σούνιο, αλλά διαθέτει άμμο (προτιμήστε τα σημεία όπου η αμμουδιά δεν διακόπτεται από βραχάκια ούτε μέσα στο νερό) και ενδείκνυται για ξενύχτι. Η ατμόσφαιρα του Χάρακα αγαπά την ξαστεριά, ενώ σερβίρει και ωραιότατη ανατολή ηλίου, αν το παρατραβήξετε.

Ερωτοσπηλιά: Οδηγήστε μέχρι το Πόρτο Ράφτη για να φτάσετε στην αμμουδερή παραλία που ενδείκνυται και για beach parties. Οι σπηλιές πίσω της, την κάνουν αρκετά ειδυλλιακή για να σας πείσει να βουτήξετε.

Κι αν τα μαγαζιά της πόλης είναι κλειστά λόγω της γιορτής του 15υγουστου, σίγουρα δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα μπαράκια και τα κλαμπ της Αθήνας, αφού αυτές τις μέρες η κίνηση εκεί παρουσιάζει αύξηση.

Έτσι, για όσους θέλουν να πιουν ένα ποτάκι για να ξεχάσουν το …κακό που τους βρήκε και ξέμειναν στην Αθήνα, οι επιλογές είναι πολλές, με την παραλιακή βέβαια να έχει την τιμητική της! Αυτό δε σημαίνει πως το κέντρο θα θυμίζει ερημιά, αφού κι εκεί πολλά είναι τα μαγαζιά που θα μπορέσουν να σας φιλοξενήσουν.

Στους κινηματογράφους

Για όσους είναι λάτρεις της 7ης τέχνης, στις αίθουσες των σινεμά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν νέες και παλιές ταινίες. Άλλωστε το καλοκαιράκι προσφέρεται για ένα θερινό σινεμά με κρύα μπυρίτσα και σουβλάκι στις αυλές που φιλοξενούν τις μεγάλες οθόνες.

Στην Πλάκα:

Το καλύτερο μέρος για να ταξιδέψει κάποιος στην αρχαία Αθήνα είναι η ιστορικότερη και παλαιότερη συνοικία της πόλης, η Πλάκα. Η περιοχή μοιάζει σαν να είναι μια μικρή αλλιώτικη πολιτεία, διατηρώντας αρκετά στοιχεία από το παρελθόν. Γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια, πολλές μικρές εκκλησίες, ταβέρνες και μικρά καφέ, όλα κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Περπατώντας τον πλακόστρωτο δρόμο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παρατηρήστε τη σύνθεση των εποχών με τις σύγχρονες και νεοκλασικές κατοικίες.

Στα δεξιά βρίσκεται το Ηρώδειο, το αρχαίο θέατρο της Αθήνας με εκπληκτική ακουστική και χωρητικότητα 5000 ατόμων. Κάθε καλοκαίρι γίνονται εκεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Στα αριστερά απλώνεται ο λόφος του Φιλοπάππου ενώ δεξιά ο δρόμος οδηγεί στη δυτική πλευρά του λόφου της Ακρόπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπαίνοντας θα δείτε τα Προπύλαια, το μνημείο του Αγρίππα, το ναό της Απτέρου Νίκης, το Ερέχθειο και φυσικά το ναό του Παρθενώνα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.