Επενδύστε αγοράζοντας «εξοχικό» σε… κρουαζιερόπλοια!

Επενδύστε αγοράζοντας «εξοχικό» σε… κρουαζιερόπλοια!

Για όποιον ονειρεύεται να δαπανήσει τις οικονομίες μιας ζωής για να αγοράσει ένα σπίτι ή για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, τα διαμερίσματα σε κρουαζιερόπλοια αποτελούν μιας πρώτης τάξεως λύση.

Όποιος λοιπόν θέλει να ταξιδέψει χωρίς όμως να αφήσει τις ανέσεις του σπιτιού του ενώ παράλληλα βρίσκεται δίπλα στον ωκεανό, τα πλωτά διαμερίσματα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή.

Το The World, το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, αυτοαποκαλείται «κατοικημένο γιοτ» και θεωρείται η πιο διάσημη, η μεγαλύτερη και η παλαιότερη πλωτή κατοικία η οποία σάλπαρε το 2002 και διαθέτει 165 διαμερίσματα. Αν και φαίνεται να είναι η μοναδική μέχρι στιγμής, η ιδέα ενός μόνιμου σπιτιού εντός της θάλασσας φαίνεται να επιταχύνεται και όλο και περισσότερες εταιρείες δείχνουν το ενδιαφέρον τους πάνω στο ζήτημα.

Το διάσημο «The World» external

Το The World αναμένεται να ενωθεί σύντομα με την The Utopia, το οποίο θα έχει μέγεθος σχεδόν διπλάσιο του The World και αναμένεται να κοστίσει 1,1 δισ. δολάρια. Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Το ίδιο και το The Marquette, το οποίο θα διαθέτει 185 πλωτές κατοικίες και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει σε 18 μήνες. Μάλιστα έχει προπωληθεί ήδη το 42% των διαμερισμάτων. Το κόστος τους κυμαίνεται από 327 χιλιάδες δολάρια έως 1,2 εκατ. δολάρια.

Το σχέδιο για το «The Marquette» The Marquette residential cruise ship rendering

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Crystal Cruises ανακοίνωσε τρία νέα κρουαζιερόπλοια που θα έχουν μέχρι και 48 ιδιωτικές κατοικίες προς πώληση, που κυμαίνονται σε μέγεθος από 600 τετραγωνικά πόδια.

Στο πολυτελές World, στο οποίο μπορεί να βρει κανείς από στούντιο μέχρι και διαμερίσματα από τρία υπνοδωμάτια έως και έξι, οι τιμές τους ξεκινούν από 1 εκατ. δολάρια και αγγίζουν τα 13 εκατ. δολάρια. Στη συνέχεια υπάρχει η ετήσια επιβάρυνση της ιδιοκτησίας (για τη συντήρηση, τη λειτουργία, την αποζημίωση του πληρώματος, τα τρόφιμα και τα ποτά), η οποία εξαρτάται από το το μέγεθος του διαμερίσματος.

Οι κάτοικοι των πλωτών διαμερισμάτων μπορούν να επιλέξουν την δική τους διαδρομή, μαζί με τον καπετάνιο. Φέτος, το The World θα σταματήσει σε 104 λιμάνια σε 30 χώρες, που καλύπτουν περίπου 41.000 ναυτικά μίλια. Μέχρι στιγμής, οι κάτοικοί του είχαν την ευκαιρία να κάνουν κανό ανάμεσα σε παγόβουνα, να επισκεφθούν φυλές ιθαγενών στην Νέα Γουινέα, να δουν πολικές αρκούδες στη ρωσική Αρκτική αλλά και να κάνουν καταδύσεις. Kayaking Alaska Icebergs

Το υπερπολυτελές πλοίο-ξενοδοχείο διαθέτει μεταξύ άλλων spa 7.000 τετραγωνικών ποδιών και γυμναστήριο, γήπεδο για τζόκινγκ, δύο πισίνες, γήπεδο τένις, εγκαταστάσεις γκολφ συμπεριλαμβανομένου ενός εξομοιωτή γκολφ, τέσσερα εστιατόρια, ένα κατάστημα ντελικατέσεν, πέντε μπαρ και μια αίθουσα για τσάι. Όπως ένα πλωτό χωριό, έτσι το πλοίο διαθέτει επίσης γκαλερί, κινηματογράφο, ανθοπωλείο, αγορά τροφίμων, βιβλιοθήκη, παρεκκλήσι και ιατρικό κέντρο, και μια σταθερή ροή δραστηριοτήτων, όπως διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις, μαθήματα μαγειρικής, χειροτεχνίες, μαθήματα χορού αλλά και νυχτερινή διασκέδαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ ο μέσος όρος ηλικίας στο The World είναι τα 64, ένα σταθερό ποσοστό, το 35% είναι κάτω των 50 ετών. Πάντως οι περισσότεροι κάτοικοι χρησιμοποιούν αυτά τα πλωτά διαμερίσματα ως β’ κατοικία, και παραμένουν στο πλοίο από μερικούς μήνες μέχρι και ένα χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.