ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παξοί – Αντίπαξοι: Σκηνικό σαν παραμύθι! [εικόνες]

Παξοί – Αντίπαξοι: Σκηνικό σαν παραμύθι! [εικόνες]

Με αφετηρία και… τέρµα το Ιόνιο και µέσο ένα ιστιοπλοϊκό, ξεκινάµε ένα µοναδικο ταξίδι!

Με τον χρόνο να σταματάει, ρίχνουµε άγκυρα στα πιο γραφικά λιµάνια, ανακαλύπτουµε παραδεισένιες παραλίες που δεν θα γνωρίζαµε αλλιώς και αφήνουµε χώρο στις βαλίτσες µόνο… για εικόνες ανεκτίµητες!

Σε απόσταση 7 µιλίων νότια της Κέρκυρας, 8 από τις ακτές της Ηπείρου και 12 από την Πάργα, «επιπλέει» µια καταπράσινη κουκκίδα µε γαλαζοπράσινα νερά και εντυπωσιακές σπηλιές, γραφικά ψαροχώρια, ονειρώδεις παραλίες και χαρακτηριστικές επτανησιακές γωνιές: οι Παξοί.

Ένας µικρός τροπικός παράδεισος καταµεσής του Ιονίου, του οποίου κάθε γωνιά µοιάζει λες και ξεπήδησε από πίνακα ζωγραφικής… Ένα αγκυροβόλι όλων όσοι γνωρίζουν τι σηµαίνει πραγµατική οµορφιά ενός τόπου…!

Στην είσοδο του Γάιου µας καλωσορίζουν τα δυο κατάφυτα νησάκια, της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου. Το δεύτερο, µάλιστα, έτσι όπως είναι τοποθετηµένο, σχηµατίζει ένα εντυπωσιακό φιορδ, ενώ πάνω του υπάρχει το Ενετικό Κάστρο, σε σχέδια του Λεονάρντο ντα Βίντσι!

Το γραφικό αυτό λιµάνι, η ψυχή των Παξών, είναι µια από τις αγαπηµένες επιλογές των σκαφάτων, κυρίως Ιταλών. Τα παραταγµένα ιστιοπλοϊκά στη µαρίνα δηµιουργούν µια glamorous essence, για την οποία λίγα µέρη µπορούν να υπερηφανεύονται… Παξοί, όµως, δεν είναι µόνο ο Γάιος.

Μόλις 5,5 χλµ. βορειότερα βρίσκεται ο παραλιακός οικισµός του Λογγού, που µε µεγάλη πιστότητα προσεγγίζει τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού επτανησιακού χωριού. Με καθαρά δικό του, «πελαγίσιο» στυλ και φιλόξενους ανθρώπους, είναι µια θαυµάσια επιλογή για όσους ξέρουν να εκτιµούν την ηρεµία και το καλό φαγητό, αφού φηµίζεται για τις εξαιρετικές του ταβέρνες.

Συνεχίζοντας, στο βορειότερο άκρο, 8 χλµ. από τον Γάιο, συναντάµε τη Λάκκα, έναν οικισµό χτισµένο στο βάθος ενός κλειστού κόλπου. Το µικρό πλην ξεχωριστό αυτό χωριουδάκι (εκεί συναντάµε και πολλά σπίτια ξένων) συνιστά αγαπηµένο αγκυροβόλι για ιστιοπλόους.

Σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Λάκκας και ακολουθώντας το µονοπάτι στην αριστερή πλευρά του λιµανιού, διακρίνονται οι όµορφες παραλίες Χαραµί και Κανόνι. Λατρεµένοι προορισµοί των ιστιοπλόων είναι, επίσης, το Αχάι και το Γαλάζιο, στο δυτικό τµήµα του νησιού.

Ήρθε, όµως, η ώρα να σαλπάρουµε για τον υπέροχο γείτονα των Παξών, τους Αντίπαξους, σε απόσταση µόλις 3 ναυτικών µιλίων από το λιµάνι του Γάιου, ένα νησί που φηµίζεται για τις µαγευτικές παραλίες του, που του έχουν χαρίσει τον χαρακτηρισµό της «ελληνικής Γαλάζιας Λίµνης»!

Οι µόνιµοι κάτοικοι είναι ελάχιστοι, αλλά πολύ φιλόξενοι. Η πραγµατική µαγεία, σαν να έχει ξεπηδήσει από καλοκαιρινό όνειρο, είναι το Βουτούµι, µε την εξωτική οµορφιά, που θεωρείται από τις ωραιότερες παραλίες του κόσµου, µε το πράσινο να αγγίζει σχεδόν το κύµα…

Η δεύτερη πιο γνωστή, η Βρίκα. Στο βάθος ενός πανέµορφου όρµου, χαρακτηρίζεται από τη βλάστηση που φτάνει µέχρι τη θάλασσα και τα λευκά βότσαλα, που, σε συνδυασµό µε τα υπέροχα νερά, δίνουν µια εξαιρετική όψη.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν µια δυο ταβέρνες µε καλό φαγητό και υπέροχη θέα! Από την άλλη, αν προτιµάµε πιο… µοναχικές βουτιές, ρίχνουµε άγκυρα στο µικρό, βοτσαλωτό Σαρακήνικο, στο νοτιοδυτικό τµήµα, µε τα δέντρα και εκεί να αγκαλιάζουν σχεδόν το νερό…

Ξεκινήστε από τον Λογγό, ρίξτε άγκυρα για να χαρείτε το µπάνιο σας ανοιχτά από τις κοντινές παραλίες Κήπο, Κηπιάδι, Μαρµάρι και Λεβρεχιό (όλες µε βότσαλο) και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά τους… Αργότερα, απολαύστε εν πλω το ηλιοβασίλεµα…

Hot tip

Ο γύρος του νησιού µε σκάφος. Γνώρισε από κοντά την… άγρια οµορφιά των Παξών. Στη δυτική πλευρά, από τα βόρεια προς τα νότια, θα δούµε τους Πλάνους, τον όρµο του Ερηµίτη, µε τους επιβλητικούς γκρεµούς και την υπέροχη παραλία, τις σπηλιές στο Αχάι, τον εντυπωσιακό βράχο Ορθόλιθο, που στέκει πάνω στο νερό, τη λίθινη Καµάρα και την ερηµική, όσο και θαυµάσια αµµουδιά Γαλάζιο (όνοµα και πράγµα!).

Info Λιµεναρχείο Παξών: τηλ. 26620 32259

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.