ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα χλιδάτα υπόγεια του Λονδίνου [εικόνες]

Τα χλιδάτα υπόγεια του Λονδίνου  [εικόνες]

«Όταν δεν μπορείς να χτίσεις περισσότερους ορόφους προς τα πάνω, υπάρχει μόνο μία λύση: να χτίσεις υπόγεια». Αυτό έχει γίνει το νέο μότο των ιδιοκτητών πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το CNN μάλιστα, η νέα αυτή τάση βρίσκεται στο απόγειό της στη βρετανική πρωτεύουσα, με πολλούς να σκάβουν αρκετά μέτρα κάτω από τις οικίες τους ή τους κήπους τους για να φτιάξουν πολυτελείς αίθουσες, σινεμά, γυμναστήρια, κελάρια, προσομοιωτές γηπέδων γκολφ, κέντρα μπόοουλινγκ, ακόμα και πισίνες.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο, μόνο το 2013 στο Κένσινγκτον έγιναν 450 αιτήσεις για δημιουργία κελαριών, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και σε περιοχές όπως το Φούλαμ και το Χάμερσμιθ.

Σύμφωνα με τον Στέφεν Μέριτ που είναι διευθυντής στο London Basement, ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος έχει στραφεί στη δημιουργία υπογείων είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές του Λονδίνου ισχύουν αυστηροί νόμοι οι οποίοι επιβάλλουν τη διατήρηση του αρχικού χαρακτήρα και της εξωτερικής εμφάνισης ενός κτιρίου. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη χώρου, έχει οδηγήσει αρκετούς να κινηθούν προς τα κάτω, φτιάχνοντας έξτρα δομές.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Λονδρέζοι ενθουσιάστηκαν στην ιδέα ενός υπογείου. Η δημιουργία τους έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, σήμερα όμως οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ζητούν χλίδα και φιλόδοξες κατασκευές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούν ακόμα και 5 ολόκληρους ορόφους κάτω από το έδαφος.

Ανάμεσα στους επώνυμους που έχουν έχουν επεκτείνει με υπόγεια τις οικίες τους ανήκει ο μεγιστάνας ακινήτων Λέοναρντ Μπλαβάτνικ, ο συνθέτης Άντριου Λόιντ Βέμπερ και ο δισεκατομμυριούχος Τζον Κόντγουελ, που επανασχεδίασε μία υπόγεια σάουνα και μία υπόγεια πισίνα.

Παρ’ όλα αυτά, κατασκευαστές προειδοποιούν ότι δεν είναι όλες οι κατοικίες κατάλληλες για τη δημιουργία υπόγειων πολυτελών δομών.

Το δημοσίευμα του CNN καταλήγει αναφερόμενο στα παράπονα που κάνουν όσοι μένουν γύρω από τα σπίτια που δημιουργούνται υπόγεια, οι οποίοι διαμαρτύρονται συνεχώς είτε για διάφορα προβλήματα, όπως πλημμύρες, είτε για τις τεράστιες και «άθλιες», όπως τις χαρακτηρίζουν, τρύπες που δημιουργούνται στο έδαφος δίπλα στις κατοικίες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.