ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Είσαι μακαρονάς; Δοκίμασε αυτά τα πιάτα [εικόνες]

Είσαι μακαρονάς; Δοκίμασε αυτά τα πιάτα [εικόνες]

Είστε μακαρονάς; Αν ναι η Ιταλία είναι ο απόλυτος προορισμός για εσάς. Αν πάλι απλώς θέλετε να δοκιμάστε νέες γεύσεις και να ξεφύγετε από τα συνήθη, κρατήστε σημειώσεις.

Αυτά είναι τα spaghetti πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε:

carbonara

Σε αντίθεση με την ελληνική εκδοχή που περιέχει κρέμα γάλακτος η αυθεντική συνταγή περιλαμβάνει μόνο μπέικον, πεκορίνο ρομάνο και αυγά. Καμία σχέση!

Spaghetti alla Norma pasta alla norma

Tο πιάτο έχει προέλευση τη Σικελία και περιλαμβάνει μελιτζάνα, ρικότα και τομάτα. Εννοείται τα μυρωδικά είναι άφθονα.

Trenette al Pesto trenette al pesto

Συνταγή της Βορειοδυτικής Ιταλίας επίσης χωρίς κρέμα γάλακτος. Η σάλτσα της περιέχει κουκουνάρι, βασιλικό, σκόρδο, ελαιόλαδο και άφθονη παρμεζάνα.

Bucatini all’Amatriciana bucatini allamatriciana 6

Δημιουργήθηκε στην πόλη Amatrice, εξού και το όνομά της. Περιέχει σωταρισμένα κρεμμύδια, χοιρινό και φυσικά άφθονο τυρί και τομάτα.

Fettucine all Alfredo alfredo

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H ελληνική εκδοχή που πιθανότατα έχετε δοκιμάσει, κλασικά δεν έχει καμία σχέση με την αυθεντική συνταγή. Ο Alfredo είναι ο σεφ που τη δημιούργησε και περιέχει κρέμα γάλακτος, πολύ βούτυρο και φρεσκοτριμένο τυρί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.