Φθινοπωρινές διακοπές; Το κόστος διαμονής σας σε 10 πανέμορφες ευρωπαϊκές πόλεις [εικόνες]

Φθινοπωρινές διακοπές; Το κόστος διαμονής σας σε 10 πανέμορφες ευρωπαϊκές πόλεις [εικόνες]

Το καλοκαίρι μπορεί να πέρασε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να προγραμματίζει διακοπές εντός των επόμενων μηνών. Ένας, σαφώς, από τους «βραχνάδες» – τουλάχιστον για τους περισσότερους – είναι το κόστος των διακοπών.

Για εμάς τους Ευρωπαίους η Γηραιά Ήπειρος προσφέρει πληθώρα επιλογών, όχι κατ’ ανάγκη πολύ μακριά από τη βασική μας έδρα. Όμως καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πόσο θα μας κοστίσει μία διανυκτέρευση σε ορισμένες από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης.

Το περιοδικό Travelmag συνέκρινε 40 ευρωπαϊκές πόλεις και παρουσιάζει τις 10 ακριβότερες εξ αυτών, με βάσει τον μέσο κόστος διανυκτέρευσης σε ένα δίκλινο δωμάτιο, ξενοδοχείου 3 αστέρων για τον μήνα Σεπτέμβριο.

1. Μιλάνο, 135 ευρώ / διανυκτέρευση The Galleria Vittorio Emanuele shopping mall in Milan

Η πιο ακριβή πόλη της Ιταλίας από πλευράς κόστους ξενοδοχείων. Οι τιμές έχουν εμφανίσει αύξηση 25% σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω και της διοργάνωσης της Expo 2015.

2. Στοκχόλμη, 133 ευρώ / διανυκτέρευση Vessels are seen on the waterfront in the old city area of Stockholm, Sweden

Η πρωτεύουσα της Σουηδίας φιγουράρει πολύ συχνά στις λίστες με τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης, λόγω των υψηλών τιμών για φαγητό, αλκοόλ και μεταφορές.

3. Μόναχο, 127 ευρώ / διανυκτέρευση The Munich city skyline

Οι τιμές έχουν αυξηθεί εν αναμονή της διάσημης γιορτής του Oktoberfest. Η γιορτή της μπύρας, ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου και καλύπτει αρκετές ημέρες και του Οκτωβρίου.

4. Άμστερνταμ, 119 ευρώ / διανυκτέρευση A canal in the Dutch city of Amsterdam

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας είναι γνωστή για τα κανάλια της, αλλά και σημαντικά καλλιτεχνικά ινστιτούτα όπως το Μουσείο Van Gogh. Το 2012, σύμφωνα με έρευνα του Ecconomist Intelligence Unit, χαρακτηρίστηκε ως το δεύτερο καλύτερο μέρος για να ζήσει κάποιος, μετά το Χονγκ Κονγκ.

5. Ζυρίχη, 116 ευρώ / διανυκτέρευση The River Limmat in Zürich

Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου και η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας. Οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν στις όχθες της λίμνης ή στην πανέμορφη παλιά πόλη.

6. Κοπεγχάγη, 114 ευρώ / διανυκτέρευση New Harbour is a 17th-century waterfront, canal and entertainment district in Copenhagen

Η πρωτεύουσα της Δανίας βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας με την καλύτερη πόλη για να ζήσει κάποιος του περιοδικού Monocle από το 2012 έως το 2014. Αλλά εξαιτίας ενός νέου τρόπου μέτρησης, τελικώς η πόλη υποχώρησε στη 10η θέση.

7. Παρίσι, 107 ευρώ / διανυκτέρευση The Paris skyline at night with the Eiffel Tower

Ρομαντισμός αλλά και πολυκοσμία. Μία πόλη που διαθέτει άπειρους τουριστικούς πόλους έλξης, με διασημότερους εξ αυτών τον Πύργο του Άιφελ ή τη Disneyland Paris.

7. Λονδίνο, 107 ευρώ / διανυκτέρευση The City of London at sunset

Μία πόλη που επισκέπτονται εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 17,4 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν το Λονδίνο το 2014.

9. Όσλο, 106 ευρώ / διανυκτέρευση The business district of Oslo at night

Όσοι αγαπούν τη φύση αλλά και τα χειμερινά σπορ βρήκαν το μέρος που τους ταιριάζει. Τον Φεβρουάριο του 2016 θα φιλοξενήσει τα X Games, τη μεγαλύτερη συνάντηση για όσους αγαπούν τα σπορ δράσης.

10. Ελσίνκι, 105 ευρώ / διανυκτέρευση The Old Town in Helsinki

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την έρευνα του Monocle για το 2015 είναι το έκτο καλύτερο μέρος για να ζεις στην Ευρώπη, ενώ το ακολουθούν Μόναχο, Ζυρίχη και Κοπεγχάγη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.