ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μοντέρνα αρχιτεκτονική….. κάτω από το έδαφος [φωτό]

Μοντέρνα αρχιτεκτονική….. κάτω από το έδαφος [φωτό]

Όταν αναφερόμαστε στη μοντέρνα αρχιτεκτονική, το μυαλό όλων μας πάει σε κάποιο συνήθως ψηλό κτίριο περίτεχνα κατασκευασμένο, ώστε να συνδυάζει τη χρηστικότητα με την ομορφιά.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Οικολογικά σπίτια… χτισμένα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις για θέρμανση, κλιματισμό και φωτισμό.

Υπόγεια πολυτέλεια!

Βρίσκεται στο Vals της Ελβετίας και είναι σχεδιασμένο ώστε να ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλοντα χώρο. Όλες του οι πλευρές, εκτός φυσικά από την είσοδο, είναι κρυμμένες κάτω από το έδαφος.

Με αυτό τον τρόπο η ανάγκη για θέρμανση το χειμώνα και κλιματισμό το καλοκαίρι έχει σχεδόν εκμηδενιστεί. Υπόγεια πολυτέλεια!

Με συνολική έκταση πάνω από 2.000 τετραγωνικά μέτρα και σχήμα λουλουδιού, αποτελεί ένα εκπληκτικό παράδειγμα οικολογικής συνείδησης. Τα έξι πεταλοειδή ανοίγματα πλημυρίζουν με φως το εσωτερικό, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ενεργειακές απαιτήσεις του σπιτιού. Υπόγεια πολυτέλεια!

Βρίσκεται κοντά στην πόλη του Μισούρι των ΗΠΑ, εντός μιας σπηλιάς. Με τη χρήση γεωθερμικής ενέργειας και άλλων μοντέρνων τεχνικών, οι δημιουργοί του έχουν καταφέρει να εξαλείψουν την ανάγκη για κλιματισμό και θέρμανση, ενώ παράλληλα το εσωτερικό διατηρείται πάντα άνετο για τους κατοίκους. Υπόγεια πολυτέλεια!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναδυόμενο από τους καταπράσινους λοφίσκους, εύκολα θα το περνούσε κανείς για μέρος κάποιου παραμυθιού. Και όμως είναι πραγματικό και βρίσκεται στην Ελβετία. Είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενώ η θέση του το κρατάει προστατευμένο από τον αέρα, τη βροχή, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη φθορά εξαιτίας αυτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.