ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Όταν τα λεφτά δεν αποτελούν πρόβλημα τότε κατασκευάζεται ένα τέτοιο γιοτ των 360εκατ.ευρώ! [φωτό]

Όταν τα λεφτά δεν αποτελούν πρόβλημα τότε κατασκευάζεται ένα τέτοιο γιοτ των 360εκατ.ευρώ! [φωτό]

Όταν τα λεφτά δεν αποτελούν πρόβλημα, μπορεί κανείς να ξοδέψει απίστευτα ποσά για να αποκτήσει εξίσου απίστευτα πολυτελή αντικείμενα- όπως το εικονιζόμενο γιοτ.

Αυτό ακριβώς ισχύει για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Igorevich Melnichenko ο οποίος δεν σκέφτηκε καθόλου τα λεφτά όταν αποφάσισε να επενδύσει στο «Α», το γιοτ των 360 εκατομμυρίων ευρώ.

Το γιοτ κάνει τους πρώτους δοκιμαστικούς πλόες του στο Κίελο της Γερμανίας και είναι το μεγαλύτερο υπερ- γιοτ στον κόσμο.

Με μήκος 468 ποδών και ύψος 300 ποδών, το μέγα- γιοτ έχει οκτώ ορόφους και διαθέτει και υποβρύχιο «παρατηρητήριο».

Το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα 54 ατόμων (!) και είκοσι φιλοξενούμενους.

Ένα μέρος του κόστους απόκτησης του «Α» ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος θα το πάρει πίσω καθώς θα παρέχει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για το σκάφος αυτό για εμπορικές εφαρμογές.

Το «Α» έχει οκτώ καταστρώματα και η καρίνα του ενσωματώνει ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια γυαλιού που φτιάχτηκε ποτέ με εμβαδό 193 τετραγωνικά πόδια.

Με ταχύτητα που φτάνει τα 24 μίλια την ώρα το «Α» διαπλέει με δύναμη και χάρη τις θάλασσες ενώ από το υποβρύχιο παρατηρητήριο ο Melnichenko και η Σέρβα σύζυγός του Aleksandra- μοντέλο στο επάγγελμα- μπορούν να απολαμβάνουν υπέροχη θέα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Μπορεί για εμάς να είναι εντυπωσιακή ή απλά αδιανόητη η απόκτηση ενός τέτοιου σκάφους αλλά προφανώς για τον Melnichenko δεν είναι, αφού διαθέτει και ένα… Boeing 737.

Ο 43χρονος γεννήθηκε στη Λευκορωσία και το Forbes τον έχει κατατάξει στην 97η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο και ένατο στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
giot6giot5giot4giot3giot2giot1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.