ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για φθινοπωρινές αποδράσεις [φωτό]

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για φθινοπωρινές αποδράσεις [φωτό]

Το φθινόπωρο προσφέρεται για μικρές αποδράσεις – ανάσα σε κοντινούς αλλά συνάμα όμορφους προορισμούς. Είτε είστε λάτρεις του βουνού είτε της θάλασσας, σίγουρα θα βρείτε έναν προορισμό που θα καλύψει όλες τις επιθυμίες σας.  Ξεχωρίσαμε 5 προορισμούς με φθινοπωρινή αύρα και χρώματα.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι 5 προορισμοί:

KONITSA

Τα 46 χωριά χτισμένα στους πρόποδες της Πίνδου, μαγεύουν τον  επισκέπτη με τους πετρόχτιστους οικισμούς και την άγρια ομορφιά της φύσης. Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα μεγαλύτερα, βαθύτερα και εντυπωσιακότερα φαράγγια του κόσμου. Αξίζει όχι μόνο να δείτε αλλά και να περπατήσετε στα μονοπάτια του. Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε πολλές. Κάποιες από αυτές είναι πεζοπορία, ιππασία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting, κανό / καγιάκ, mountain bike.

2. Πήλιο pilio

Για τους λάτρεις των διακοπών στις αρχές του φθινοπώρου, η περίοδος από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως τα μέσα Οκτωβρίου είναι η καλύτερη εποχή για το Πήλιο. Καθώς η θερμοκρασία είναι ευχάριστη και η θάλασσα καθαρή και δροσερή. Το φύλλωμα των δένδρων προσδίδει ένα μοναδικό χρώμα.Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, δασική πεύκη, καθώς και συστάδες υβριδογενούς ελάτης. Το Πήλιο παραμένει πανέμορφο όλους τους μήνες και ενδείκνυται για κάθε είδους δραστηριότητα, καθώς και για εναλλακτικό τουρισμό ή και αγροτουρισμό

3. Μονεμβασιά monemvasia

Η παλιά πόλη της Μονεμβασιάς είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, διατηρημένος με άψογο τρόπο. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και βασικό σταθμό για κάθε περιηγητή της Πελοποννήσου. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και ιστορία. nafpaktos

Η Ναύπακτος με το παλιό κυκλικό λιμάνι με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη. Στην ορεινή Ναυπακτία δε εο επισκέπτης μαγεύεται από μια αισθησιακή και απολαυστική διαδρομή μέσα στα όμορφα δάση όπου εναλλάσσονται η βελανιδιά, το έλατο, η οξιά, το πλατάνι, η καστανιά και σε κάποια σημεία υπάρχουν όλα μαζί, δίνοντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό χρώμα.

5. Λίμνη Πλαστήρα plastira

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λίμνη Πλαστήρα περιτριγυρίζεται από δεκάδες παραδοσιακά και φιλόξενα χωριά. Εκτός από την απερίγραπτη ομορφιά της, η λίμνη Πλαστήρα διαθέτει αναρίθμητα και μοναδικά αξιοθέατα που είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.