Παραμυθένιο βρετανικό τεϊοποτείο επτά αιώνων! [φωτό]

Παραμυθένιο βρετανικό τεϊοποτείο επτά αιώνων! [φωτό]

Το διάσημο βρετανικό τεϊοποτείο Tu Hwnt I’r Bont, στη βόρεια Ουαλλία, ένα από τα περισσότερο βραβευμένα καταστήματα του είδους ανά τον κόσμο, μετρά 632 χρόνια ζωής. Σερβίρει αδιάλειπτα σπάνια είδη τσαγιού σε ένα εκπληκτικό αναπαλαιωμένο κτίριο της βρετανικής επαρχίας, γνωστό για τους φυσικούς “κάθετους” κήπους που καλύπτουν την πρόσοψή του.

perierga.gr - Βρετανικό τεϊοποτείον... χάρμα οφθαλμών!

Το “Tu Hwnt I’r Bont” (“Πέρα από τη Γέφυρα”) βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Conwy, δίπλα στη διάσημη γέφυρα Inigo Jones, κοντά στην πόλη Llanrwst της βόρειας Ουαλλίας και χτίστηκε το 1480 με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του έναν ειδυλλιακό χώρο για να απολαμβάνουν το τσάι τους. perierga.gr - Βρετανικό τεϊοποτείον... χάρμα οφθαλμών!

Κατά τη διάρκεια των αιώνων αναστηλώθηκε και ανακαινίστηκε αρκετές φορές, διατηρώντας στο έπακρο το παραδοσιακό χρώμα του αλλά και όλα εκείνα τα στοιχεία που διαμόρφωσαν τη διασημότητά του μέσα στους αιώνες. perierga.gr - Βρετανικό τεϊοποτείον... χάρμα οφθαλμών!

Οι επισκέπτες αντικρίζουν μια εντυπωσιακή εικόνα, με πλήθος φυτών στην πρόσοψη του κτιρίου, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή του χρόνου, σε ένα κατά βάση “τουριστικό αξιοθέατο” της περιοχής, που καταδεικνύει την αυθεντική “γεύση” της βόρειας Ουαλλίας και του πολιτισμού της. perierga.gr - Βρετανικό τεϊοποτείον... χάρμα οφθαλμών!

Οι ιδιοκτήτες φροντίζουν να διατηρούν όσο καλύτερα μπορούν το ειδυλλιακό σκηνικό και να προσφέρουν ποιοτικά ροφήματα στους πελάτες τους, τα οποία συνοδεύουν με τα καλύτερα scones της χώρας, η συνταγή των οποίων εξακολουθεί να είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό! perierga.gr - Βρετανικό τεϊοποτείον... χάρμα οφθαλμών!

“Τα βραβεία που έχουμε λάβει κατά καιρούς μάς δημιουργούν επιπλέον ευθύνες. Η συντήρηση του κτιρίου -και περισσότερο του κήπου και της πρόσοψης- απαιτεί χρόνο από μέρους μας. Όμως το αποτέλεσμα πάντα μας δικαιώνει”, λένε οι ιδιοκτήτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

περισσότερα στο perierga.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.