ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι πιο “υποτιμημένες” πόλεις της Ευρώπης [φωτο]

Οι πιο “υποτιμημένες” πόλεις της Ευρώπης [φωτο]

Ευρωπαϊκές πόλεις που είναι λιγότερο γνωστές ή είναι ήδη αρκετά γνωστές για λόγους πέραν της αναψυχής, διεκδικούν τη δική τους θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Οι παρακάτω πόλεις καταφέρνουν να συγκεντρώνουν αργά και σταθερά το τουριστικό ενδιαφέρον.

Ας τις γνωρίσουμε!

 1.ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΒΕΛΓΙΟ

Οι Βρυξέλλες δίνουν την εντύπωση πως η δουλειά προηγείται της διασκέδασης. Ωστόσο, η πόλη διαθέτει φιλόξενα καφέ και κοσμοπολίτικα εστιατόρια, καθώς επίσης και παράδοση στους χώρους τέχνης. Επιπλέον, η αισθητική και η αρχιτεκτονική της πόλης κερδίζουν τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή.

 2.ΤΣΕΣΚΙ ΚΡΟΥΜΛΟΒ, ΤΣΕΧΙΑ

Για πολλούς, η πόλη Τσέσκι Κρούμλοβ είναι μία μικρογραφία της Πράγας, με πλακόστρωτα δρομάκια, μπαρόκ αρχιτεκτονική και δικό της κάστρο, στο οποίο μπορεί να φτάσει κανείς μέσα από μία ονειρική διαδρομή, διασχίζοντας την Παλιά Πόλη.

 3. ΡΕΝ, ΓΑΛΛΙΑ

Περπατώντας στους δρόμους της πόλης Ρεν, οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν την αίσθηση της κελτικής γης στη Γαλλία, καθώς η πόλη απολαμβάνει μία ιδιότυπη πολιτιστική αυτονομία. Η πόλη είναι ένα υπέροχο μείγμα από ξύλινα σπίτια και ανακτορικά κτίρια.

 4. ΚΑΡΝΤΙΦ, ΟΥΑΛΙΑ

Η πόλη γοητεύει με τα αξιοθέατά της ντόπιους και τουρίστες. Το κάστρο του Κάρντιφ είναι ένα ιστορικό συνονθύλευμα ρωμαϊκού φρουρίου και νεογοτθικής αισθητικής.

 5. ΚΡΑΚΟΒΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ

Εύκολα μπορεί κανείς να χαθεί στα ιστορικά αξιοθέατα της Κρακοβίας, όμως η πόλη διαθέτει και μία υπέροχη αγορά στην κεντρική πλατεία. Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς την πόλη, αφού τα πάντα κινούνται σε γιορτινούς ρυθμούς.

6. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ

Αυτό που της λείπει σε παραλίες, η Κοπεγχάγη το αναπληρώνει με το όμορφο, γραφικό λιμάνι της Παλιάς Πόλης. Η πόλη του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μοιάζει με παραμύθι και όχι μόνο χάρη στα στενά δρομάκια και το βασιλικό παλάτι, αλλά και χάρη στα μουσεία που διαθέτει.

7. ΒΑΛΕΝΘΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Βαλένθια έχει μια πλούσια και πολυεπίπεδη ιστορία και αυτό αντικατοπτρίζεται στα αναρίθμητα ιστορικά μνημεία που διαθέτει. Ένας άλλος λόγος για να επισκεφθεί κανείς την Βαλένθια είναι το φημισμένο φεστιβάλ της πόλης.

8. ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Η κυψελοειδής δομή της πόλης με τα χρωματιστά φώτα μοιάζει να «αντιγράφει» τις αντανακλάσεις των παγόβουνων. Η εκκλησία Hallgrimskirkja, ένα υπέροχο παράδειγμα αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’40, είναι ένας από τους πολλούς λόγους να επισκεφθείτε το Ρέυκιαβικ, ενώ πλούσια είναι και η μουσική σκηνή της πόλης.

9. ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτή τη λοφώδη πόλη τα πόδια σας θα κουραστούν, όμως τα μάτια σας θα χορτάσουν από την υπέροχη θέα και τα ιστορικά αξιοθέατα. Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες συμβουλεύουν πως αν δεν μιλάτε τη γλώσσα, αποστηθίστε απλά τη φράση «Eu não falo Português, mas eu adoro Lisboa» (δεν μιλάω πορτογαλικά, αλλά αγαπώ τη Λισσαβόνα) και θα κάνετε φίλους όπου κι αν πάτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.