ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε πως ένα ερειπωμένο εκκλησάκι μετατρέπεται σε ντιζαϊνάτη εξοχική κατοικία (φωτο)

Δείτε πως ένα ερειπωμένο εκκλησάκι μετατρέπεται σε ντιζαϊνάτη εξοχική κατοικία (φωτο)

Ενα εντελώς ερειπωμένο εκκλησάκι άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες του, μετά τη μεταμόρφωσή του σε εξοχικό σπίτι διακοπών, για όσους το επιθυμούν.

Ο διευθυντής σχεδιασμού της Evolution Design, ο Στέφαν Κάμενζιντ, βρήκε το παρεκκλήσι εντελώς τυχαία, ενώ εξερευνούσε την περιοχή στο δάσος Teesdale και αποφάσισε να το αγοράσει.

Το εκκλησάκι μετατράπηκε σε ένα πολυτελές οίκημα, που μπορεί να φιλοξενήσει επτά άτομα, με τη διανυκτέρευση τη χαμηλή περίοδο να κοστίζει περίπου 136 ευρώ, τη μεσαία 163 και την υψηλή 208 ευρώ.

«Ημασταν έκπληκτοι από την ακατέργαστη ομορφιά του τοπίου και τον ανοιχτό ορίζοντα και σκεφτήκαμε ότι αυτή η τοποθεσία θα ήταν ιδανική για οικογένειες», αναφέρει ο Στέφαν και συνεχίζει:

«Η θέση της μικρής εκκλησίας στην κορυφή ενός λόφου μέσα στο εκπληκτικό τοπίο είναι εντυπωσιακή και αξέχαστη και είναι φανερό γιατί επιλέχθηκε αυτή η τοποθεσία: για να έρχονται οι άνθρωποι εδώ για περισυλλογή αλλά και για γιορτή».

«Το πολύ ιδιαίτερο πνεύμα και το συναίσθημα ήταν αυτό που θέλαμε να διατηρήσουμε», προσέθεσε.

Το εξοχικό σπίτι διαθέτει μεγάλη κουζίνα, σαλόνι, τέσσερα υπνοδωμάτια, δύο σουίτες και ένα μπάνιο.

Το εκκλησάκι, που ήταν ερημωμένο για χρόνια, είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τους δυνατούς ανέμους και τη βροχή, γι’ αυτό και απαιτούσε προσεκτική εργασία στην οροφή και τα ξύλινα σημεία του.

Πρώτο μέλημα των σχεδιαστών ήταν η εγκατάσταση υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και επεξεργασίας λυμάτων.

O Στέφαν επιθυμούσε το εσωτερικό του σπιτιού να είναι μοντέρνο και άνετο, με τα υλικά που επέλεξε, παράλληλα, να ταιριάζουν με το υφιστάμενο κτίριο, την ιστορία και το τοπίο.

«Οι επισκέπτες αγαπούν που βρίσκονται κοντά στη φύση, εκτιμώντας την άνεση και τις παροχές της μοντέρνας κατοικίας», λέει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.