Εκατό φορές επάνω από την αρχική του αξία πωλήθηκε το Tudor heritage black bay

Εκατό φορές επάνω από την αρχική του αξία πωλήθηκε το Tudor heritage black bay

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του La Reserve Hotelin της Γενεύης και κατά τη διάρκεια του ONLY WATCH 2015 CHARITY AUCTION το TUDOR Heritage Black Bay One έγινε το πιο ακριβό TUDOR που πωλήθηκε ποτέ σε δημόσια δημοπρασία.

Καταδυτικό ρολόι με μηχανισμό από ανοξείδωτο χάλυβα, το Heritage Black Bay One, με τιμή εκκίνησης τα 3.500 – 4.500 ελβετικά φράγκα, μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε την  τιμή κατακύρωσης των 375.000 ελβετικών φράγκων, δηλαδή 100 φορές επάνω από την αρχική εκτίμησή του. 

Το Only Watch, είναι μια φιλανθρωπική δημοπρασία που διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από το Association Monégasquecontre les Myopathies (AMM), το Monaco Yacht Show και τη Phillips σε συνεργασία με τη Bacs & Russo, με αντικείμενο μοναδικά ρολόγια που δημιουργούνται από τις κορυφαίες εταιρείες ωρολογοποιίας  και δωρίζονται από εκείνες για τους σκοπούς της δημοπρασίας  που είναι η στήριξη της έρευνας για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne. Το φετινό  6ο  Only Watch διοργανώθηκε από τον  Luc Pettavino, Ιδρυτή και Πρόεδρο της ΑΜΜ, υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η TUDOR συμμετείχε στη διοργάνωση. 

Για την  πρώτη της συμμετοχή  στο Only Watch  η TUDOR επέλεξε να επανασχεδιάσει ένα από τα λιγότερο γνωστά καταδυτικά της ρολόγια: το reference 7923. Το μοντέλο παρουσιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950, και παρήχθη σε πολύ μικρές ποσότητες, γεγονός που το καθιστά σήμερα περιζήτητο από τους συλλέκτες. Εκείνο το ρολόι υπήρξε το σημείο εκκίνησης και η έμπνευση για το  μοναδικό μοντέλο TUDOR Heritage Black Bay One,  που δημιουργήθηκε με αποκλειστικό προορισμό το Only Watch 2015.  To TUDOR Heritage Black Bay αποτελεί ιδανικό παράδειγμα της συλλογής Heritage, που αν και επανέκδοση δανείζεται με εμπνευσμένη ελευθερία στοιχεία από τα πρωτότυπα του ’50 και τα ενσωματώνει σε ένα υπερσύγχρονο ρολόι.

Με την ευκαιρία της πρώτης συμμετοχής της TUDOR στο Only Watch, ο Philippe Peverelli, Διευθύνων Σύμβουλος της Montres TUDOR Α.Ε. σχολίασε λίγο μετά την πώληση: «Είμαστε έκπληκτοι και εξαιρετικά υπερήφανοι που το Heritage Black Bay One κατάφερε να προσελκύσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινότητα των συλλεκτών και να γίνει η πιο ακριβό ρολόι TUDOR που πωλήθηκε ποτέ, πόσω δε μάλλον που το σύνολο των εσόδων από την πώληση θα διατεθεί για την επιστημονική και ιατρική έρευνα. “

Για την τιμή ρεκόρ που επιτεύχθηκε από το Heritage Black Bay One ο κ Bacs δήλωσε στο τέλος της δημοπρασίας: “Αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά της Tudor και την εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα των σχεδιαστών που συνέλαβε τέλεια το reference 7923 και κατάφερε να ενσωματώσει όλες τις λεπτομέρειες  της αρχικού μοντέλου του 1950 στο Heritage Black Bay One. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, η εκποίηση του κομματιού αυτού σε συλλέκτη ήταν μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές μου ως διοργανωτή δημοπρασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Heritage Black Bay One είναι εμπνευσμένο από το Tudor Heritage Black Bay, και κυκλοφορεί σε κόκκινο της Βουργουνδίας, μπλε και, από τον Οκτώβριο του 2015, σε μαύρο χρώμα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.