Πόσα θα ξοδέψουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα – Σε ποια χώρα οι καταναλωτές θα ξοδέψουν σχεδόν 900 ευρώ

Πόσα θα ξοδέψουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα – Σε ποια χώρα οι καταναλωτές θα ξοδέψουν σχεδόν 900 ευρώ

Λιγότερα χρήματα αναμένεται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο τα νοικοκυριά στην Ευρώπη φέτος τα Χριστούγεννα, με την Ελλάδα και τη Ρωσία να καταγράφουν τις μεγαλύτερες μειώσεις στις δαπάνες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Deloitte που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Αντίθετα, περισσότερα αναμένεται να ξοδέψουν οι Γάλλοι, οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Ισπανοί, ανέφερε η έρευνα. Η συνολική μείωση, ωστόσο, θα σημειώσει επιβράδυνση συγκριτικά με πέρυσι, υποδεικνύοντας κάποια βελτίωση του κλίματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος χριστουγεννιάτικος προϋπολογισμός στην Ευρώπη θα μειωθεί φέτος κατά 0,28% στα περίπου 513 ευρώ ανά οικογένεια.

Η μείωση αυτή είναι μικρότερη σε σχέση με τον περιορισμό των δαπανών κατά 3% που καταγράφηκε πέρυσι, καθώς βελτιώνεται γενικά η αντίληψη των καταναλωτών για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η φετινή υποχώρηση στην Ευρώπη φαίνεται να οφείλεται στην Ελλάδα, όπου οι δαπάνες θα μειωθούν κατά 8,63% στα 402 ευρώ κατά μέσο όρο, τη Ρωσία όπου τα νοικοκυριά θα ξοδέψουν 217 ευρώ, δηλαδή 6,96% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, και την Πορτογαλία όπου οι δαπάνες θα περιοριστούν κατά 5,5% στα 315 ευρώ.

Οι χριστουγεννιάτικες δαπάνες θα μειωθούν επίσης στην Ιταλία – κατά 3,08% – αλλά αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,2% στην Ισπανία, σύμφωνα με την Deloitte.

Αντίθετα, τα νοικοκυριά στη Βρετανία θα ξοδέψουν κατά μέσο 884 ευρώ (αύξηση 0,68% συγκριτικά με πέρυσι), στη Δανία 617 ευρώ (αύξηση 5,21%), στη Γαλλία 577 ευρώ (αύξηση 0,23%) και στη Γερμανία 423 ευρώ (αύξηση 0,87%), σύμφωνα με την έρευνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην έρευνα της Deloitte συμμετείχαν 14.065 άτομα σε 14 χώρες στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.