ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

23 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεπτόμαστε το Παρίσι [φωτο]

23 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επισκεπτόμαστε το Παρίσι [φωτο]

Αν ρωτήσεις κάποιον τις τελευταίες ημέρες και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αν θα ταξίδευε στο Παρίσι το πιθανότερο είναι ότι θα λάβεις την απάντηση «όχι».

Σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια «ναι», αλλά με πολλούς αστερίσκους. Ενα πέπλο φόβου έχει καλύψει το Παρίσι μετά τις επιθέσεις του ISIS, ένας φόβος που όμως θα υποχωρήσει με τον καιρό γιατί νομοτελειακά δεν γίνεται αλλιώς. Και γιατί υπάρχουν πάρα πάρα πάρα πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Πόλη του Φωτός.

Παρακάτω παρουσιάζονται 23 από αυτούς:

  • 1. Eίναι η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου 

Οι κήπου των ανακτόρων του Φονταινεμπλώ λίγο έξω από την πόλη, η θέα από το Belleville, η συνοικία στην κορυφή του λόφου όπου γεννήθηκε η Εντίθ Πιαφ, οι συναυλίες στο Palais Garnier, ένα γέυμα στο La Fermette Marboeu, όπου η αρτ νουβό διακόσμηση είναι τόσο εξαίσια όσο το… σουφλέ του Grand Marnier. Ναι είναι όλα τόσο ρομαντικά… 

  • 2. Εχει 70 εστιατόρια με αστέρια Michelin

Μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 10 που έχουν από τρία αστέρια! 

  • 3. Θα δείτε πώς πραγματικά πρέπει να σερβίρεται το φαγητό 

Το να είσαι σερβιτόρος στο Παρίσι είναι μια σοβαρή δουλειά, ένα επάγγελμα καριέρας. Θα εντυπωσιαστείτε, επίσης, από τις ικανότητές τους να παίρνουν ταυτόχρονα πολλές παραγγελίες, να τις θυμούνται όλες και την ίδια ώρα να δίνουν οδηγίες για το πώς θα πάτε στον… Πύργο του Αϊφελ!

  • 4. Εχει κάποια από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου
  • 5. Και δεκάδες άλλα για τα οποία δεν έχεις ακούσει ποτέ 

«Παράλληλα με τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και μνημεία υπάρχουν και κάποια άλλα, το ίδιο λαμπρά, αλλά εκκεντρικά», τονίζει η Νατάσα Εντγουαρντς της Telegraph και προσθέτει: «Το αγαπημένο μου είναι αυτό του  Gustave Moreau. Πρόκειται για το… πρώην σπίτι του, το οποίο έχει γεμίσει με έργα τέχνης». 

  • 6. Εχει τα ομορφότερα βιτρό που έχετε δει ποτέ 

Μέσα στη Sainte Chapelle, στο Ile de la Cité, θα βρείτε το πιο επιβλητικό βιτρό στον κόσμο. Χρονολογείται από το 13ο αιώνα και πραγματικά όταν θα βρεθείτε μέσα στην εκκλησία, θα νιώσετε μια ιδιαίτερη ηρεμία, η οποία, εν πολλοίς προέρχεται και από το «φιλτράρισμα» του φωτός μέσα από τα βιτρό που στολίζουν τα 15 μεγάλα παράθυρά της. 

  • 7. Στο Παρίσι, ξέρουν να φτιάχνουν γλυκά
  • 8. Γιατί μόλις άνοιξε ξανά το μουσείο Rodin 

Το Hôtel Biron, στο οποίο στεγάζεται το νέο μουσείο Rodin, δημιουργεί στον επισκέπτη μια απίστευτη βουκολική αίσθηση. Πρόκειται για ένα αρχοντικό του 1720 που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, κρυμμένο πίσω από τον επιχρυσωμένο τρούλο της Les Invalides. Ενα από τα σπουδαία αξιοθέατα του Παρισιού, από τα πιο τέλεια μουσεία της πόλης… 

  • 9. Στο Παρίσι βρίσκεται το παλαιότερο εστιατόριο της Γαλλίας 

Το Procope – στην Rue de l’Ancienne Comédie – άνοξε για πρώτη φορά στο 1686. Είναι ένα όμορφο μέρος, με λογικές τιμές, στο οποίο υπάρχει ακόμη το καπέλο που άφησε ο Ναπολέοντας και το τραπέζι όπου ο Βολταίρος έπινε πολλές από τις 40 κούπες καφέ που κατανάλωνε ημερησίως. 

  • 10. Εκεί υπάρχει και το πιο συναρπαστικό νεκροταφείο του κόσμου 

Στο κοιμητήριο Père Lachaise μπορείς να δεις τους τάφους του Τζιμ Μόρισον, της Εντίθ Πιαφ, το Σοπέν και μια σειρά άλλων «μεγάλων». Οπωσδήποτε πρέπει να δείτε και αυτόν του Οσκαρ Ουάλντ, όπως σχεδιάστηκε από τον Τζέικομπ Επστέιν.

  • 11. Είναι ο παράδεισος του καταναλωτή 

Τα μεγάλα μαγαζιά στη Boulevard Haussmann όπως τα Galéries Lafayette, και τα Printemps φτιάχνουν κάθε χρόνο τις πιο εμπνευσμένες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες. Κανείς δεν θα βρει σε όλο τον κόσμο πιο φίνα κοσμήματα από ότι αυτά στην  Place Vendôme ή καλύτερα ρούχα από ότι στην Avenue Montaigne.

  • 12. Η σοκολάτα σερβίρεται όπως πουθενά αλλού στον κόσμο 
  • 13. Εχει τις ομορφότερες μπρασερί στον κόσμο 

Πουθενά στον κόσμο, ή έστω αλλού στη Γαλλία, δεν υπάρχουν μπρασερί όπως αυτές του Παρισιού. 

  • 14. Ο καφές στο Παρίσι είναι κουλτούρα 

Οπουδήποτε στο Παρίσι θα βρείτε ένα από τα μικρά κλασικά καφέ. Θα πιείτε τον καφέ σας, θα διαβάσετε την εφημερίδα σας, θα λιαστείτε, θα κουβεντιάσετε πίνοντας ένα απεριτίφ. 

  • 15. Οι κατακόμβες

Ναι στο Παρίσι υπάρχουν και κατακόμβες. Σε ένα υπόγειο οστεοφυλάκιο φυλάσσονται τα λείψανε περίπου 6 εκατ. ανθρώπων. Αμέτρητα σπήλαια και σήραγγειες, σύνολικού μήκους 280 χλμ. μέτρων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ υπάρχουν κάτω από την πόλη. Και ναι είναι ανοικτά για τους πολίτες. Την είσοδό τους μπορείτε να τη βρείτε στη Place Denfert Rochereau.

  • 16. Φτιάχνουν τις καλύτερες μπαγκέτες στον κόσμο 
  • 17. Η νέα αίθουσα συναυλιών στο La Villette

Απίστευτη ακουστική, εξαιρετικός σχεδιασμός 

  • 18.Εχει τις καλύτερες vintage αγορές της ευρώπης

Πρόκειται για τις Marché aux Puces de St-Ouen και για την Marché aux puces de la Porte de Vanves. Θα βρείτε όμορφες δαντέλες, παλιά κεντητά τραπεζομάντιλα, χειροποίητα φυσητά γυαλιά, παλιές ελαιογραφίες… 

  • 19. Για το πάρκο Buttes Chaumont 

Γράφει η Νατάσα Εντγουαρντς: «Από όλα τα πάρκα που δημιουργήθηκαν το 1860 από τον Baron Haussmann και τον μηχανικό του Jean-Charles Alphand, αυτό είναι το πιο ρομαντικό. Μια λίμνη, ψεύτικοι γκρεμοί, γέφυρες, καταρράκτες, γιγαντιαίους κέδρους και απίθανους φοίνικες. Εχει ακόμη και ένα σπήλαιο με ψεύτικους καταρράκτες!

  • 20. Εχει το πιο σικ ροκ φεστιβάλ 

Το ετήσιο ροκ φεστιβάλ της πόλης,Rock en Seine, γίνεται στην στην Domaine National de Saint-Cloud, στα δυτικά προάστια της πόλης. Σε ένα χώρο με εντυπωσιακούς κήπους, σιντριβάνια, αγάλματα και απίθανα μονοπάτια ανάμεσα σε δένδρα τα οποία θα περπατήσετε για να φθάσετε στη σκηνή. Ενα φεστιβάλ όπου θα δείτε να τρώνε κρουασάν και καφέ και όχι μπέικον και μπύρες. 

  • 21. Πικάσο… 

Είναι η καλύτερη πόλη για να δείτε έργα του Πικάσο. Πάνω από 5.000 έργα ζωγραφικής και κεραμικής. 

  • 22. Γιατί τα κρουασάν στο Παρίσι δεν έχουν την ίδια γεύση με αυτά στον υπόλοιπο κόσμο. 
  • 23. Για να δείτε ένα άλλο Αγαλμα της Ελευθερίας 

Είναι μικρότερο αλλά όχι λιγότερο εντυπωσιακό από το γνωστό. Βρίσκεται στο Σηκουάνα στην Pont de Grenelle. Και το ίδιο παλιό με αυτό της Νέας Υόρκης. 

  • 23. Εχει μια αμετάβλητη κομψότητα 
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.