ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Για τους λάτρεις του κρύου: Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο που είναι φτιαγμένο από χιόνι και πάγο (φωτο)

Για τους λάτρεις του κρύου: Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο που είναι φτιαγμένο από χιόνι και πάγο (φωτο)

Tο ξενοδοχείο Hotel de Glace που βρίσκεται στην πόλη Κεμπέκ είναι το ιδανικό μέρος για να μείνει κάποιος που σκοπεύει να ταξιδέψει μέχρι τον μακρινό Καναδά.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι πραγματικά εντυπωσιακό αλλά και ξεχωριστό διότι είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι και πάγο. Η πρώτη φορά που άνοιξε ήταν το 2001 και από την πρώτη στιγμή συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του είναι αναγκασμένοι να το φτιάχνουν από την αρχή κάθε χρόνο. Η κατασκευή του δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αφού οι εργασίες ξεκινάνε περίπου το Δεκέμβριο όταν η θερμοκρασία στην περιοχή αγγίζει τους -32 βαθμούς Φαρενάιτ. The Hotel de Glace was first built in Quebec, Canada, in 2001.

Πενήντα υπάλληλοι απαιτούνται για την κατασκευή του ξενοδοχείου που έχει έκταση 32.000 τετραγωνικά πόδια, οι οποίοι πρέπει να εργάζονται έξι συνεχόμενες εβδομάδες.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 44 δωμάτια εκ των οποίων ορισμένα είναι πιο άνετα από κάποια άλλα και πιο επιτηδευμένα. Επίσης, διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, πίστες για πατινάζ αλλά και πολλά… τζάκια και θερμαινόμενες πισίνες.

Όσοι θελήσουν να μείνουν στο Hotel de Glace θα πρέπει να γνωρίζουν πως η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κυμαίνεται από 23 ως 27 βαθμούς Φαρενάιτ ενώ οι τιμές των δωματίων δεν είναι και τόσο χαμηλές. Συγκεκριμένα, ξεκινούν από τα 199 δολάρια το δωματιο. It's been recreated every winter since then.

Ο χρόνος λειτουργίας του είναι περιορισμένος. Φέτος συγκεκριμένα, θα λειτουργεί από τις 4 Γενάρη μέχρι τις 28 Μαρτίου. This year, guests can stay in the hotel from January 4th to March 28th. The works starts in December, when the temperature has been consistently below 32 degrees Fahrenheit for a week. The 32,000 square foot hotel takes 50 people about six weeks to create. The snow used is man made; it's churned so that it's denser and more humid than natural snow. The hotel has a total of 44 rooms. Some more elaborate than others. Like this Roman-looking room. The Hotel de Glace has everything from a restaurant... ... to an ice bar... ... to an ice slide... ... plenty of fireplaces... ... and hot tubs for warmth. Warmth is essential considering rooms are a chilly 23-27 degrees Fahrenheit. Rooms also aren't cheap — they start at $199 per person. But if you love winter and are brave enough to take the cold, the Hotel de Glace is a unique and beautiful place to stay.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.