ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ιταλία: Αγόρασαν VIP αεροσκάφος για τον Ρέντσι αλλά πιλότο δεν έχουν!

Ιταλία: Αγόρασαν VIP αεροσκάφος για τον Ρέντσι αλλά πιλότο δεν έχουν!

Ένας ανώνυμος πιλότος έκανε μια αποκάλυψη που εκθέτει την ιταλική κυβέρνηση στην σατιρική εκπομπή του Καναλιού 5, Striscia la Notizia. Σύμφωνα με τον πιλότο τον Οκτώβριο η κυβέρνηση αποφάσισε να αντικαταστήσει το αεροσκάφος που εδώ και χρόνια μετέφερε τους Ιταλούς πρωθυπουργούς στα διάφορα ταξίδια τους με ένα μεγαλύτερο. Έτσι, μισθώθηκε ένα Airbus A340-500 από την Etihad Airways των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του οποίου το κόστος είναι ένα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα.

Όμως, σύμφωνα με τον ανώνυμο πιλότο, το πολυτελές αεροσκάφος του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος, αφού η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει προνοήσει να υπάρχει ο κατάλληλα εκπαιδευμένος πιλότος που θα πετάξει με αυτό. Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία το αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρωθυπουργό επιτρέπεται να χειρίζεται μόνο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το νέο αεροσκάφος, που προορίζεται για την μεταφορά του Ιταλού πρωθυπουργού, έχει ανακαινιστεί ειδικά για τον Ματέο Ρέντσι και διαθέτει πλέον αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου και πολυτελές μπάνιο μέσα στην σουίτα του Ρέντσι.

Το αεροσκάφος που μετέφερε στο παρελθόν τους Ιταλούς πρωθυπουργούς ήταν ένα μικρότερο A319, το οποίο κάθε πέντε ώρες έπρεπε να προσγειώνεται για ανεφοδιασμό καυσίμων. Ο ανώνυμος πιλότος δήλωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία φροντίζει τώρα για την εκπαίδευση πιλότων που θα μπορούν να πετάξουν με το νέο απόκτημα του Ματέο Ρέντσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού δεν έχει γίνει καμιά σχετική ανακοίνωση και δεν δόθηκε καμία απάντηση στην βρετανική εφημερίδα Independent, που επικοινώνησε με το γραφείο του Ρέντσι και ζήτησε πληροφορίες για το γεγονός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.