Πως να στολίσετε έξυπνα ένα σπίτι μικρότερο από 60 τ.μ.! [φωτό]

Πως να στολίσετε έξυπνα ένα σπίτι μικρότερο από 60 τ.μ.! [φωτό]

Εχετε καλεσμένους και δεν χωράνε ούτε έξτρα καρέκλες ούτε δέντρο… Σας έχουμε λύσεις για όλα τα προβλήματα.

1. Μπάλες στη γυάλα

Δεν υπάρχει χώρος για έλατο, φάτνη, καραβάκι. Κάπου όμως μπορείτε να ακουμπήσετε ένα γυάλινο μπολ με μερικές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Στο τραπέζι, στη βιβλιοθήκη, στο ηχείο… Διαλέξτε τις μπάλες πάντως σε ένα χρώμα και κατά προτίμηση ουδέτερο. 

2. Δείπνο οθωμανικό

Αν σκοπεύετε να σερβίρετε καθιστό δείπνο αλλά δεν έχετε χωριστό δωμάτιο τραπεζαρίας και δεν χωράνε όλοι οι καλεσμένοι στο τραπέζι, τότε φροντίστε να μην κάθονται κάποιοι σε καρέκλες με την πλάτη προς τον καναπέ. Στη συγκεκριμένη πλευρά του τραπεζιού βάλτε σκαμπό ή έναν πάγκο με μαξιλάρια, ώστε να μην απομονώνονται οι δύο παρέες.

3. Κεριά σε κάθε γωνία

Οταν το σπίτι είναι μικρό, έχει το θετικό ότι πολύ εύκολα και με λίγα πράγματα αποκτά ζεστή ατμόσφαιρα. Μερικά χριστουγεννιάτικα κεριά θα φωτίσουν, θα στολίσουν, θα δώσουν μία αίσθηση πολυτέλειας. Μια άλλη ιδέα επίσης είναι κατά τόπους να κρεμάσετε από το ταβάνι ηλεκτρικά φωτάκια δέντρου. 

4. Χάρτινα όλα και μίας χρήσης

Δεν έχετε χώρο ούτε για αποθήκευση ούτε για μαζέματα και τακτοποίηση. Φροντίστε ό,τι χρησιμοποιήσετε για το χριστουγεννιάτικο πάρτι σας να πετάγεται στα σκουπίδια. Χάρτινα τραπεζομάντιλα και πετσέτες, μιας χρήσης πιάτα, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια – ακόμα και σαμπάνιας! Θα βρείτε πάρα πολλά του είδους στα μεγάλα πολυκαταστήματα τύπου Jumbo. Ο καθαρισμός και το άδεισμα του χώρου θα είναι υπόθεση λεπτών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του πάρτι.

5. Αρωματίστε με ποτ πουρί

Είναι πολύ όμορφα, διατίθεται σε υπέροχα αρώματα και καλύπτουν άνετα έναν μικρό χώρο. Αν πάλι προτιμάτε ένα ποτ πουρί χειροποίητο, καρφώστε μοσχοκάρφια γύρω γύρω σε μερικά πορτοκάλια και στολίστε τα στη φρουτιέρα σας. Η ζέστη θα μεταφέρει το φρουτένιο και ξυλώδες άρωμα παντού. 

6. Μην το παρακάνετε με το χρώμα

Στα μικρά σπίτια τα πολλά χρώματα πνίγουν την ατμόσφαιρα. Γενικά προτιμήστε στολίδια σε ουδέτερες αποχρώσεις, σκανδιναβικού στυλ. Και διαλέξτε ένα ή δύο από αυτά σε πράσινο χρώμα, για να ξεχωρίζει μέσα στον χώρο. 

7. Περιορίστε τον στολισμό στο τραπέζι

Αντί για τραπεζομάντηλο με Αγιους Βασιλίδες, διαλέξτε ένα λευκό και στολίστε το με μερικά λευκά κεριά διαφόρων μεγεθών, τα οποία θα τοποθετήσετε όλα μαζί στο κέντρο. Αν σας παίρνει ο χώρος, προσθέστε και μερικά πράσινα κλαδιά. 

8. Μπαλόνια στο ταβάνι

Σε αυτή την περίπτωση δεν κάνετε τίποτα στο υπόλοιπο σπίτι. Με μια δεκαριά μπαλόνια όμως τα οποία θα βρίσκονται στο ταβάνι, θα σκαρώσετε έναν στολισμό που θα μείνει αξέχαστος σε όλους τους καλεσμένους σας. 

9. Στήστε το μπουφέ μακριά από τα καθίσματα

Αν δεν έχετε χώρο για να καθίσουν όλοι, μην σερβίρετε τις λιχουδιές που ετοιμάσατε σε σημεία όπου κάθονται οι καλεσμένοι σας. Ο λόγος είναι απλός: όσοι πρόλαβαν από την αρχή να καθίσουν, δεν θα σηκωθούν ποτέ και οι υπόλοιποι θα ξεροσταλιάζουν όρθιοι. Φροντίστε λοιπόν να σηκώνονται για να γεμίσουν το πιάτο τους κι έτσι να υπάρχει κινητικότητα στον χώρο. 

10. Στολίδια πολλαπλών χρήσεων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μικρά σπίτια μοιάζουν με κουκλόσπιτα από τη φύση τους. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτόν τον χαρακτήρα τους. Στολίστε με παιχνίδια το τραπέζι, χρησιμοποιήστε ένα ριχτάρι σε έντονο χρώμα αντί για τραπεζομάντιλο, σερβίρετε σε διαφορετικά μεταξύ τους σερβίτσια. Ετσι όλοι θα σχολιάζουν τη διακόσμησή σας και θα ζηλεύουν το χαλαρό γιορτινό στυλ που επινοήσατε. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.