ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δια χειρός Ελλήνων η μια από τις 10 σουίτες του Ice Hotel στη Λαπωνία [φωτό]

Δια χειρός Ελλήνων η μια από τις 10 σουίτες του Ice Hotel στη Λαπωνία [φωτό]

19 σουίτες, λαξεμένες 5.000 τόνους πάγου από γνωστούς αρχιτέκτονες και designers απ΄όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και δύο Ελληνες. 

Το Ice Hotel είναι ένα ξεχοδοχείο στη Σουηδική Λαπωνία, στο οποίο μπορείς να πας είτε αεροπορικώς από τη Στοκχόλμη με προορισμό την πόλη Kiruna ή με τρένο από τη Νορβηγία και με προορισμό πάλι την Kiruna.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 55 δωμάτια από πάγο αλλά και συμβατικά δωμάτια με θέρμανση. Αν πάτε δηλαδή ως εκεί, μπορείτε να διανυκτερεύσετε ένα βράδυ στον πάγο και ένα βράδυ στη ζέστη. Επίσης το ξενοδοχείο διαθέτει ένα παγωμένο μπαρ, δύο ζεστά εστιατόρια (ρουστίκ και κυριλέ) και εκκλησία για τις γιορτές.

Οι τιμές στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων στα εστιατόρια αρχίζουν από 500 ευρώ το ζευγάρι για δύο νύχτες – μια σε ζεστό και μια σε παγωμένο δωμάτιο. Υπάρχει και η δυνατότητα να περάσετε τη μισή νύχτα σε παγωμένο και την άλλη μισή σε ζεστό δωμάτιο. 

Δείτε τις πρώτες 10 φρεσκολαξεμένες σουίτες στον πάγο, από γνωστούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Ανάμεσά τους και δύο Ελληνες, το δίδυμο Πέτρος Δερματάς και Ελλη Σούτη. 

1. «Flying Buttress» (AnnaKatrin Kraus and Hans Aescht). Ένα δάσος από παγοκολώνες μέσα στη σουίτα.

2. «Show Me What You Got» (Tjåsa Gusfors & David Andrén). Ενα παγόνι ανοίγει τα φτερά του και περικλείει με αυτά όλη τη σουίτα.

3. «In Love Capsule» (Luc Voisin & Mathieu Brison). Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τη μόδα, το design και τη μουσική disco της δεκαετίας του 1970.

4. «Deluxe suite» (Marjolein Vonk & Maurizio Perron). Το κρεβάτι βρίσκεται ανάμεσα σε παγωμένες φυλλωσιές του δάσους.

5. «Elephant in the Room» (AnnaSofia Mååg). Εδώ ένας τρίμετρος αφρικανικός παγωμένος ελέφαντας στέκεται πάνω από το κρεβάτι…

6. «Eye Suite» (Nicolas Triboulot & Cédric Alizard). Μια σουίτα, λαξεμένη ολόκληρη σαν διάφανο κρύσταλο, με γωνίες και εσοχές.

7. «Cairn Forest» (Annie Hanauer, Matt Chan & Mei Chan). Ενα δάσος από παγωμένα μενίρ, παντού μέσα στη σουίτα. Το σχεδιαστικό τρίο, είναι γνωστό για τα γλυπτά-μενίρ του σε ανοιχτούς χώρους. 

8. «Fractus Skin» (Anja Kilian & Wolfgang A. Lüchow). Εδώ το δίδυμο εμπνεύστηκε τους γεωμετρικούς τοίχους από τα σχήματα στους τύπους της φυσικής και της χημείας. Η επιστήμη είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης.

9. «Under the Arctic Skin» (Rob Harding & Timsam Harding). Πως είναι να ζεις στον αρκτικό κύκλο; Ο ήλιος σπανίζει και η εφαρμογή Aurora Skycam (για κινητά και ipad) σε ενημερώνει όταν εμφανίζεται το φως. Το δωμάτιο είναι εμπνευσμένο από αυτή την εφαρμογή και από το φως στην Αρκτική.

10. «Cesare’s Wake» (Petros Dermatas & Ellie Souti). Πως αισθάνεσαι όταν ξυπνάς μέσα σε ένα παγωμένο δωμάτιο; Σαν καίσαρας! Οι Ελληνες έχουν χιούμορ (κρύο εν προκειμένω).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.