Το πιο ακριβό αρχοντικό στον κόσμο -Πουλήθηκε για 275 εκατ. ευρώ (φωτό)

Το πιο ακριβό αρχοντικό στον κόσμο -Πουλήθηκε για 275 εκατ. ευρώ (φωτό)

Μία τεράστια έπαυλη, που χτίστηκε πριν από τρία χρόνια έξω από το Παρίσι, έγινε το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο, καθώς πουλήθηκε για 275 εκατομμύρια ευρώ.  

Το Chateau Louis XIV, όπως ονομάζεται αυτό το «παλάτι» των 4.645 τετραγωνικών μέτρων- εκεί όπου σκεφτόταν η Κιμ Καρντάσιαν να κάνει το γάμο της το 2013- αγοράστηκε από κάποιον από τη Μέση Ανατολή, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, σύμφωνα με την Telegraph.

Εμπνευσμένο από τον 17ο αιώνα, το «σπίτι» αυτό έχει εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, ιδιωτικό κινηματογράφο, ένα κλαμπ, γήπεδο του σκουός και δύο αίθουσες χορού. Ακόμη, διαθέτει 10 κρεβατοκάμαρες, ένα μεγάλο χώρο δεξιώσεων, με το ύψους 15 μ. ταβάνι του να είναι διακοσμημένο από τοιχογραφίες, βιβλιοθήκη, κελάρι με χώρο για 30.000 μπουκάλια, μέχρι και δωμάτιο διαλογισμού, περικυκλωμένο από ένα τεράστιο ενυδρείο.

Χτίστηκε εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν η φρουρά που προστάτευε τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ’, σε μία έκταση 23 στρεμμάτων, όπου υπάρχει αντίγραφο του σιντριβανιού του Απόλλωνα από τις Βερσαλίες, του οποίου τα αγάλματα είναι καλυμμένα με φύλλα χρυσού.

Η πρόσοψη έχει ένα εκπληκτικό ρολόι, από χαλκό και σμάλτο, πανομοιότυπο με εκείνο της πρόσοψης των Βερσαλιών. Το αποτέλεσμα είναι δουλειά του Σαουδάραβα Εμάντ Κασόγκι, ο οποίος προσέλαβε 200 άτομα που δημιούργησαν αυτό το παλάτι μέσα σε τρία χρόνια.

Υψηλού επιπέδου είναι και η ασφάλεια, με 40 κάμερες παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας να καλύπτουν κάθε γωνιά του χώρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.