ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρεβεγιόν στις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου! [φωτό]

Ρεβεγιόν στις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου! [φωτό]

Η Πρωτοχρονιά αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός του χρόνου γι αυτό αξίζει το ρεβεγιόν να μείνει αξέχαστο

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος που μπορεί να βρεθεί κάποιος όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου; Το Business Insider φρόντισε να φτιάξει μια λίστα με τις δέκα καλύτερες πόλεις για τον εορτασμό του νέου έτους.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές!

1. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ NYCfireworks2

Δεν είναι ταξίδι για όλα τα βαλάντια, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη έχει μια ατμόσφαιρα που λίγες άλλες πόλεις στον κόσμο μπορούν να ανταγωνιστούν. Μία από τις πιο γνωστές εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη είναι η συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στην Times Square όπου το πλήθος μετρά αντίστροφα για την έλευση του νέου έτους.

2. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία rio

Αν και το Ρίο είναι περισσότερο γνωστό για το καρναβάλι του, το ρεβεγιόν εδώ είναι επίσης μια ξεχωριστή εμπειρία. Στην φημισμένη Κόπα Καμπάνα φιλοξενείται το μεγαλύτερο πρωτοχρονιάτικο πάρτι του κόσμου.

3. Σίδνεϊ, Αυστραλία sydn

Το Σίδνεϊ είναι λόγω της τοποθεσίας του η πρώτη πόλη του κόσμου που υποδέχεται το νέο έτος. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολουθούν την μεγαλύτερη σε διάρκεια γιορτή πυροτεχνημάτων παγκοσμίως, για την έλευση της νέας χρονιάς στην προκυμαία της Όπερας του Σίδνεϊ.

4. Εδιμβούργο, Σκωτία edimvourgp

Τρεις ημέρες διαρκούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την έλευση του νέου έτους στο Εδιμβούργο. Αρχίζουν στις 30 Δεκεμβρίου με λαμπαδηδρομία μέσα στην πόλη και κορυφώνονται με μία γιορτή πυροτεχνημάτων.

5. Λονδίνο, Αγγλία londino

Οι Λονδρέζοι μετρούν αντίστροφα για την έλευση της νέας χρονιάς κάτω από το Big Ben. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται στις όχθες του Τάμεση για να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό δεκάλεπτο σόου των πυροτεχνημάτων.

6. Χονγκ Κονγκ, Κίνα hong kong

Αν βρεθεί κάποιος για Πρωτοχρονιά στο Χονγκ Κονγκ, θα απολαύσει ένα από τα πιο συγκλονιστικά τοπία στον ουρανό που έχει αντικρίσει ποτέ. Μια επίδειξη πυροτεχνημάτων που γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή κάθε χρόνο, ολοκληρώνοντας με ένα εκθαμβωτικό φινάλε : έναν δράκο με πυροτεχνήματα που χορεύει στον ουρανό .

7. Βερολίνο, Γερμανία berlin

Η γερμανική πόλη έχει την φήμη της πόλης που μπορεί κανείς να γιορτάσει όλον τον χρόνο, οπότε φανταστείτε τι γίνεται την Πρωτοχρονιά. Το επίκεντρο των εορτασμών είναι μία έκταση δύο χιλιομέτρων στην οποία βρίσκονται μπαρ, οθόνες βίντεο και μουσικές σκηνές.

8. Λας Βέγκας, ΗΠΑ las vegas

Περισσότεροι από 300.000 γλεντζέδες βρίσκονται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας για να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου. Η πόλη μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πάρτι, με τον κόσμο να πίνει και να χορεύει στους δρόμους.

9. Μπαχάμες, Βόρεια Αμερική bajamas

Η Πρωτοχρονιά στις Μπαχάμες είναι μία μοναδική εμπειρία. Οι ντόπιοι διοργανώνουν εντυπωσιακές παρελάσεις με μουσική , καλλιτέχνες δρόμου και πολύχρωμα κοστούμια , ενώ το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων είναι το σόου των πυροτεχνημάτων.

10. Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ new orlean

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων που διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά είναι το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην Νέα Ορλεανη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.