ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διακόσμηση: Τί είναι το στυλ shabby και πώς να το αποκτήσετε (φωτό)

Διακόσμηση: Τί είναι το στυλ shabby και πώς να το αποκτήσετε (φωτό)

Shabby, στη γλώσσα του Σέξπηρ σημαίνει «φθαρμένο». Η τάση shabby chic στη διακόσμηση συνίσταται στο να γεμίζει κάποιος το σπίτι του με χαριτωμένα και νοσταλγικά κομμάτια, είτε είναι πραγματικά αντίκες, είτε έχουν πατιναριναστεί για να δείχνουν κάπως ξεθωριασμένα.

Απαραίτητος όρος για να είναι το σπίτι σας παιχνιδιάρικο shabby chic είναι να συνδιάζονται τα βασικά έπιπλα και με αντικείμενα της ίδιας τεχνοτροπίας. Προσοχή στις υπερβολές, το shabby μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε κιτς.

Απαιτούνται λοιπόν ρομαντικές κουρτίνες, λουλουδάτες ταπετσαρίες, παστέλ χρώματα και άλλα διακοσμητικά old school. Ενα μπουκέτο τριαντάφυλλα σε ροζ χρώμα μπορεί να είναι shabby chic.

Για να είναι φινετσάτο το στυλ εσωτερικής διακόσμησης που βασίζεται στα παλιά, ξύλινα, ανοιχτόχρωμα έπιπλα πρέπει να είναι απλό και ανεπιτίδευτο. Ευπρόσδεκτα τα έντονα στοιχεία vintage και ρομαντικού ύφους, που θα το ταιριάξετε εύκολα ή θα το δημιουργήσετε εξ΄ολοκλήρου στον χώρο του καθιστικού, της κρεβατοκάμαρας, της κουζίνας. Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφεί για το shabby chic το οποίο οι Άγγλοι προτιμούν για τα εξοχικά τους αλλά και για τα σπίτια της επαρχίας. Είναι ένα καθαρό βρετανικό αξιολάτρευτο σικ.

Για να γίνει shabby chic ένας καναπές, ή οποιοδήποτε ξύλινο τραπέζι μπορεί κάποιος να το βάψει και το επεξεργαστεί με μια τεχνική παλαίωσης ώστε να μετατραπεί σε “παλιό” και το ίδιο ακριβώς ισχύει για καρέκλες, μπουφέδες,  ξύλινοι δίσκοι, καθρέφτες, κάδρα κλπ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.