ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα δώρα που έλαβε φέτος η Ελισάβετ: Από μέλι κι αλάτι έως διαμαντένιες καρφίτσες

Τα δώρα που έλαβε φέτος η Ελισάβετ: Από μέλι κι αλάτι έως διαμαντένιες καρφίτσες

Από μια καρφίτσα με ζαφείρια και διαμάντια μέχρι ένα πολύ… ταπεινό σακουλάκι με αλάτι, έλαβε φέτος η βασίλισσα Ελισάβετ ως δώρα, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ. Φέτος άλλωστε, η Ελισάβετ έγινε η μακροβιότερη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και είχε… έναν παραπάνω λόγο να γιορτάζει. 

Το σακουλάκι με το αλάτι, ήρθε από τον κυβερνήτη των Βρετανικών Παρθένων Νήσων εις ανάμνησιν μιας πολύ παλιάς παράδοσης που ξεκίνησε επί βασιλείας της Βικτώριας. 

Η καρφίτσα με τους πολύτιμους λίθους, στην μορφή φτερού, ήταν δώρο από τον πρόεδρο της Σρι Λάνκα και δεν ήταν φυσικά το μόνο κόσμημα που έλαβε η Ελισάβετ: Μια ασημένια καρφίτσα με ζαφείρια και μια άλλη διαμαντένια ήταν τα δώρα βασιλικών υπηρεσιών προς την Βασίλισσα. 

Πάντως, σημειώνει ο Guardian, δεν ήταν όλα τα δώρα του βασιλικού ζεύγους τόσο… γκλαμουράτα ή παραδοσιακά, καθώς ο Δούκας του Κεντ έλαβε από κάποιον μια φωτογραφία ενός πλυντηρίου! 

Όταν η Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκε την Αγγλία για να προωθήσει την καμπάνια της «Αφήστε τα κορίτσια να μάθουν», έφερε μαζί της ένα καλάθι που περιείχε τσάι, ένα κερί, δυο μικρά βαζάκια μέλι και ένα βουτυρόμελο, από τον κήπο του Λευκού Οίκου. Εντάξει, είχε μαζί και μια ασημένια κερήθρα περιορισμένης κυκλοφορίας από τα Tiffany κι ένα ανάλογο βάζο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ήταν η μόνη που έφερε μέλι στην Ελισάβετ όμως, που έλαβε ανάλογο δώρο από τον πρωθυπουργό της Ινδίας. Ο Γερμανός πρόεδρος Γκάουκ της δώρισε μια αναπαράσταση της Πύλης του Βρανδεμβούργου από… αμυγδαλόπαστα, ενώ από βρώσιμα ήδη έλαβε κι ένα βάζο με πίκλες! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.