Τα 10 πιο ακριβά κρατικά αυτοκίνητα του κόσμου [φωτό]

Τα 10 πιο ακριβά κρατικά αυτοκίνητα του κόσμου [φωτό]

Αν νομίζετε ότι έχετε δει ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα τότε μάλλον πρέπει να δείτε και τα παρακάτω που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Είναι τα δέκα πιο ακριβά κρατικά αυτοκίνητα όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα therichest.com και κυριολεκτικά πρόκειται για αμύθητα ποσά ενώ κάποια στο εσωτερικό τους μοιάζουν με… σπίτια!

10. Ινδία, Mercedes-Benz S600 (W221) Pullman Guard, 180.000 δολάρια

akrivacar10

Ο Narendra Modi, ο σημερινός πρωθυπουργός της Ινδίας κυκλοφορεί με αυτό το εντυπωσιακό μοντέλο της Mercedes. Αυτή η λιμουζίνα έχει απαλά βελούδινα καθίσματα και κλασικό σχεδιασμό. Ένα διαχωριστικό βοηθά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και τον διαχωρισμό από τους άλλους επιβάτες. Επιπλέον, αυτό το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά ασφαλές, με ισχυρή προστασία, δύναμη και αντοχή να αντέξει ακόμη και μια χειροβομβίδα.

9. Φιλιππίνες, Mercedes-Benz W221, 250.547 δολάρια akrivacar9

Με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και πέντε αστέρων απόδοση του κινητήρα είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις ενός αρχηγού κράτους. Το 4-θυρο αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες πρόσκρουσης και ηλεκτρονικό πρόγραμμα σταθερότητας μεταξύ αρκετών άλλων χαρακτηριστικών ασφαλείας και πολυτέλειας. Φυσικά δεν λείπουν τα συστήματα ραντάρ.

8. Ρωσία, Mercedes S-Class Limousine, 251.417 δολάρια akrivacar8

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν παίζει όταν πρόκειται για το αυτοκίνητό του. Πρόκειται για μια ειδικά σχεδιασμένη λιμουζίνα μέσα στην πολυτέλεια. Πρώτα απ’ όλα, το τιμόνι διαθέτει έναν διπλό αετό από χρυσό. Είναι εφοδιασμένο με το υψηλότερο επίπεδο προστασίας των τεθωρακισμένων, έχει βελούδινους εσωτερικούς χώρους, δερμάτινα καθίσματα και φυσικά πολλές άλλες πολυτέλειες.

7. Μαλαισία, Maybach 62, 394.000 δολάρια akrivacar7

Η εξουσία της Μαλαισίας μπορεί να χαλαρώνει στην διαδρομή στα ανακλινόμενα business-class καθίσματα και να πίνει το δροσερό ποτό της χάρη στον ειδικό ψύκτη που διαθέτει το αυτοκίνητο. Όλα μέσα στο όχημα είναι με βάση την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αλλά για να το αποκτήσει κανείς χρειάζεται κοντά στα 400.000 δολάρια.

6. Ηνωμένο Βασίλειο, Jaguar XJ Sentinel, 455.025 δολάρια 3h3tsyl2

Jaguar είναι το υπηρεσιακό όχημα για τις μετακινήσεις του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου. Το απόλυτα θωρακισμένο όχημα, έχει σώμα κατασκευασμένο από τιτάνιο και παράθυρα από πολυανθρακικό υλικό που μπορούν να αντέξουν ακόμη και σφαίρες από πυροβολισμούς. Υπάρχει επίσης παροχή οξυγόνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στο εσωτερικό του υπάρχουν υπερσύγχρονες τηλεοράσεις και ηχητικά συστήματα για σημαντικές κλήσεις συνδιάσκεψης στο δρόμο.

5. Ταϊλάνδη, Maybach 62 Limousine, 500.000 δολάρια akrivacar5

Ο Βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέιτης Ταϊλάνδης και η βασιλική οικογένεια κυκλοφορούν με ο,τι καλύτερο υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη λιμουζίνα συνδυάζει δύναμη, πολυτέλεια και τεχνολογία με ένα ευρύχωρο εσωτερικό που μεταξύ άλλων διαθέτει ψυγείο και μια κεντρική κονσόλα με τον τελευταίο τεχνολογικό εξοπλισμό.

4. Βατικανό, Mercedes-Benz M-Class, 524.990 δολάρια n2dm2w8p

Ο Πάπας Φραγκίσκος κυκλοφορεί με στυλ! Το όχημα είναι προστατευμένο με ένα ισχυρό περίβλημα και αξίζει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια. Αν και συνήθιζει να κινείται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς, μπορεί να «σπάσει» το κοντέρ με πάνω από 250 χιλιόμετρα την ώρα.

3. Κίνα, Hongqi Limousine 801.624 δολάρια akrivacar3

Η λιμουζίνα Hongqi είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην Κίνα. Το Hongqi μεταφράζεται στα αγγλικά ως «κόκκινη σημαία» και μπορεί να καταλάβει κανείς το γιατί. Με ισχυρό κινητήρα και 381 ίππους μπορεί να πάει από μηδέν έως εκατό χιλιόμετρα σε κάτι παραπάνω από 8 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα τα 220 χιλιομέτρα ανά ώρα.

2. Ηνωμένες Πολιτείες, Cadillac One, 1.500.000 δολάρια akrivacar2

Όταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θέλει να μετακινηθεί η Cadillac One η αλλιώς το «Τέρας» είναι εκεί. Αυτό είναι το επίσημο κρατικό αυτοκίνητο και κατασκευάστηκε από την General Motors. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μια λιμουζίνα και φυσικά είναι πλήρως θωρακισμένο. Μεταξύ άλλων στη λιμουζίνα υπάρχει ειδικό κιβώτιο που περιέχει φιάλη με αίμα, βεβαίως στον τύπο αίματος του Αμερικανού Προέδρου.

1. Βασίλισσα της Αγγλίας, Bentley State Limousine, 15.167.500 δολάρια akrivacar1

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η λιμουζίνα είναι εφοδιασμένη με ο,τι μπορεί να χρειαστεί μια βασίλισσα και φυσικά έχει κορυφαία ασφάλεια και άνεση. Η Bentley State Limousine κατασκευάστηκε το 2002 και ουσιαστικά υπάρχουν 2 αυτοκίνητα, με το ένα να είναι εφεδρικό. Λόγω της ηλικίας της βασίλισσας οι πόρτες της Bentley μπορούν να ανοίγουν σε γωνία ακριβώς 90 μοιρών για να βγαίνει πιο εύκολα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.