Ιδέες για ζεστά και αναπαυτικά κρεβάτια – Μια χλιδή που την αξίζουμε! [φωτό]

Ιδέες για ζεστά και αναπαυτικά κρεβάτια – Μια χλιδή που την αξίζουμε! [φωτό]

Ποιός δεν ονειρεύεται ένα κρεβάτι, όπως μόνο οι Εγγλέζοι ή οι Σκανδιναβοί ξέρουν να στρώνουν.

Από αυτά τα κρεβάτια που βλέπει κανείς στα εξειδικευμένα περιοδικά και ονειρεύεται να το αποκτήσει…

Με υπόστρωμα, υπέρστρωμα, διπλό κάλυμμα, πλουμιστά σεντόνια και ζεστά παπλώματα είναι ένα κρεβάτι που σε καλεί να ξεκουραστείς.

Οι βρετανοί και οι σκανδιναβοί κατέχουν την τέχνη εδώ και αιώνες και προσέχουν την κάθε λεπτομέρεια στον ύπνο. Το υπόστρωμα έχει ειδικό κάλυμμα ή είναι δερμάτινο, ακόμη και το απλό ξύλο στολίζεται καταλλήλως. Ενα καλό στρώμα και μερικές σειρές ποιοτικά σεντόνια, είναι μια επένδυση που αξίζει στον καθένα από εμάς.

Δεν κοστίζει μια περιουσία το καλό κρεβάτι. Θέλει απλώς να το βάλετε στόχο και να «χτίσετε» το περιβάλλον του ύπνου σας σιγά-σιγά.

Επενδύστε, επίσης, σε καλά και πολλά μαξιλάρια. Φροντίστε να τα αγοράζετε σε ειδικά καταστήματα, ώστε να αποφεύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Και προσοχή, τα μαξιλάρια τα αλλάζουμε κάθε δυό χρόνια.

Κεντρικό στοιχείο στο κρεβάτι μας είναι το κεφαλάρι. Υπάρχουν άπειρες λύσεις, από τις πιο χλιδάτες ως τις πιο οικονομικές ή αυτοσχέδιες. Το παν είναι να το βάλει κανείς στόχο…

Είναι σημαντικό ανάλογα με την κάθε εποχή να διαθέτουμε στο σπίτι μας ένα δεύτερο λεπτό πάπλωμα, μια όμορφη κουβέρτα ή ένα κουβρ λι.

Το σκανδιναβικό στυλ στο κρεβάτι προϋποθέτει πάπλωμα με πούπουλα, κουβέρτες ή μαξιλάρια από πλεκτό, μονόχρωμα ή γκρί ή καρό σεντόνια και σκεπάσματα.

Οι Βρετανοί έχουν μεγαλύτερη τάση για λουλούδια, μεγάλα καρό και πολύχρωμα παπλώματα.

Είτε απλό, αναπαυτικό με όμορφα και ποιοτικά υφάσματα είτε πολυτελές και grandioso κρεβάτι, κάντε κι εσείς τις δικές σας κινήσεις:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.