ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το απόλυτο σπίτι-γραφείο αξίας 31, 7 εκατ. ευρώ (φωτό)

Το απόλυτο σπίτι-γραφείο αξίας 31, 7 εκατ. ευρώ (φωτό)

Είναι σπίτι, γραφείο και έργο τέχνης. Το οίκημα Eglon House, στο Primrose Hill του Λονδίνου, που έχει πλούσια ιστορία και έχει μετατραπεί θεαματικά σε ένα κτίριο που συνδυάζει την οικία και την εργασία σας, πωλείται τώρα έναντι 31, 7 εκατ. ευρώ.

To Eglon House, χρειάστηκε σχεδόν 10 χρόνια για να σχεδιαστεί και είναι ένα αρχιτεκτονικό αφιέρωμα σε ένα από τα πιο διάσημα κτίρια του Παρισιού, το Maison de Verre ή Βουλή των Glass, στο 7ο διαμέρισμα.

Το αριστούργημα του Pierre Chareau, το Maison de Verre ανατέθηκε από τον γυναικολόγο, Δρ Jean Alsace και χτίστηκε μεταξύ 1928 και 1932. Ήταν ένα ορόσημο στο σχεδιασμό, με εκτεταμένη χρήση υαλότουβλων και την εισαγωγή βιομηχανικών υλικών σε ένα οικιακό περιβάλλον.

Το σπίτι που κατασκεύασε ο Chareau ήταν επίσης μπροστά από την εποχή του καθώς συνδύαζε την εργασία και την κατοικία στο ίδιο κτίριο. Ο Dr Alsace δούλευε στο ισόγειο και κατοικούσε στους επάνω ορόφους.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να προβλέψει την αναδυόμενη τάση του 21ου αιώνα για τα υβριδικά σπίτια με τεράστιους ορόφους έκθεσης αφιερωμένους σε εμπορικούς σκοπούς, με σκοπό να στεγάσζουν μια ομάδα εργαζομένων και όχι μόνο ενός προνομιούχου. Αλλά ήταν το Maison de Verre που άνοιξε το δρόμο και ενέπνευσε τον Tom Shutes, τον ιδιοκτήτη και αρχιτέκτονα του Eglon House.

Το μπάνιο

Το ακίνητο στο Βόρειο Λονδίνο που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα, ήταν αρχικά ένα εργοστάσιο και στη συνέχεια, μια γαλακτοκομική μονάδα. Στη δεκαετία του εβδομήντα, μετατράπηκε στο Mayfair Recording Studio και φιλοξενούσε καλλιτέχνες όπως την Tina Turner, τους Pink Floyd και τον David Bowie. Αλλά όταν το στούντιο έκλεισε το 2008, δημιουργήθηκε ένα νέο όραμα για το κτίριο με θέμα το Παρίσι του ’30 στο Primrose Hill. Eglon House, on the market with Savills for £24m

Η όψη του κτιρίου

«Δεν ήθελα απλά να αντιγράψω το αριστούργημα του Chareau ή να το αναδημιουργήσω ως έναν φόρο τιμής», λέει ο αρχιτέκτονας. «Ήθελα να διερευνήσω τις λεπτομέρειές του και την ακεραιότητα του σχεδιασμού, μέσω μιας εντελώς σύγχρονης προσέγγισης, για να δημιουργήσω ένα εντυπωσιακό, νεωτεριστικό κομμάτι αρχιτεκτονικής».

Το ακίνητο διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, δύο κουζίνες, δύο χώρους υποδοχής και επίσης ένα μεγάλο χώρο για εργασία. Ο αρχιτέκτονας εργάζεται σε έναν από τους τελευταίους ορόφους. «Ακόμα κι αν εργάζεστε από το σπίτι, θα πρέπει να αισθάνεστε ότι πηγαίνετε στην δουλειά, ότι ταξιδεύετε σε έναν τόπο με έναν ειδικό σκοπό», λέει ο ίδιος.

Ένας από τους ορόφους που μπορεί να χρησιμεύσει ως γραφείο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.