ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υβριδικό σούπερ γιοτ σκίζει τα νερά αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια [φωτό]

Υβριδικό σούπερ γιοτ σκίζει τα νερά αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια [φωτό]

Την τέλεια λύση για τους δισεκατομμυριούχους που θέλουν ένα υπερπολυτελές γιοτ για τους πλόες τους στις θάλασσες του κόσμου αλλά παράλληλα αυτό να μην επιβαρύνει ιδιαίτερα το περιβάλλον παρουσιάζει η γαλλική εταιρεία VPLP.

Το υβριδικό σκάφος ονόματι «Komorebi» – που στα ιαπωνικά περιγράφει το «φιλτράρισμα» του φωτός του ηλίου μέσα από τα δέντρα- κινείται χρησιμοποιώντας παραδοσιακά καύσιμα αλλά και αιολική ενέργεια, χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό του.

Το σουπερ γιοτ διαθέτει δύο πλήρως αυτοματοποιημένα «φτερά» ή καλύτερα «πανιά» που δίνουν ταχύτητα 15 κόμβων αξιοποιώντας τον άνεμο- και έχει ακόμα και δέντρο στο κατάστρωμά του, για να επιβεβαιώσει τα οικολογικά «διαπιστευτήριά» του.

«Είναι η τέλεια απάντηση για την απόλαυση ανέσεων στη θάλασσα. Χώρος, σταθερότητα, χαμηλά κόστη και ένα μεγάλο βήμα προς μια πιο οικολογική προσέγγιση. Παρά το μέγεθός του δεν θέλουμε το Komorebi να δείχνει μόνο επιβλητικό, θέλουμε να είναι ένας «γλυκός» γίγαντας που να μπορούμε όλοι να αγαπήσουμε», αναφέρει η εταιρεία που υπογράφει τον σχεδιασμό του.

Αν ποτέ το σκάφος κατασκευαστεί και ταξιδέψει στα νερά της Μεσογείου ή της Καραϊβικής, οι επιβαίνοντες θα απολαύσουν άφθονο ηλιακό φως από τους πολλούς ανοιχτούς χώρους του αλλά και ιδιωτικές στιγμές στους καλά αξιοποιούμενους χώρους του.

Η VPLP λέει πως το σκάφος μπορεί να έχει επάρκεια και σταθερότητα για να διασχίσει ωκεανούς αλλά και αρκετή ευελιξία για να κινηθεί σε πιο ρηχά νερά και πιο στενά μέρη.

Το Komorebi διαθέτει επίσης μεγάλη πισίνα, ευρύχωρο lounge, τζακούζι και άφθονο χώρο για ηλιοθεραπεία. Το γιοτ θα έχει και ελικοδρόμιο και θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να φέρει watercraft ή μίνι- υποβρύχια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
komoreeb1komoreeb2komoreeb3komoreeb4komoreeb5komoreeb6komoreeb7komoreeb8komoreeb9komoreeb10
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.