Τόκιο: Αυτός θα είναι ο ουρανοξύστης που θα ξεπερνά τα… 1600 μέτρα σε ύψος

Τόκιο: Αυτός θα είναι ο ουρανοξύστης που θα ξεπερνά τα… 1600 μέτρα σε ύψος

Στην καλλιτεχνική απεικόνιση του νέου ουρανοξύστη που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο Τόκιο βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμα από τις μεγάλες στιγμές της ανθρώπινης δημιουργίας και εφευρετικότητας. Αν τελικά εγκριθεί το σχέδιο για τον ουρανοξύστη του «ενός μιλίου» (λίγο πάνω από τα 1.600 μέτρα) δεν θα είναι απλά το υψηλότερο κτίριο του κόσμου, αλλά και μία απόδειξη ότι μόνο ο ουρανός (και πιθανόν οι σεισμοί, λόγω Ιαπωνίας) είναι το όριο για την κατασκευαστική δεινότητα των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η όλη εγκατάσταση θα γίνεισ τον Κόλπο του Τόκιο, όπου σύμφωνα με ένα νέο χωροταξικό σχέδιο θα κατασκευαστεί ένα νέο κομμάτι της πόλης, το Next Tokyo, και δεν θα πρόκειται μόνο για ένα απλό κτίριο αλλά για ένα ολόκληρο σύμπλεγμα κατοικιών που θα δημιουργούν μία νέα πόλη.

Μια ολόκληρη πόλη άλλωστε θα μπορεί να φιλοξενεί και ο ίδιος ο ουρανοξύστης, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα μπορούν να κατοικούν εντός του τουλάχιστον 55.000 άνθρωποι, όσοι και μία μεγάλη πόλη της Ελλάδας. Ο Sky Mile Tower όπως είναι η κωδική του ονομασία προς το παρόν, θα είναι εφοδιασμένο με πολλές νέες ιδέες, όπως για παράδειγμα ότι ειδικές επιφάνειες στο εξωτερικό του θα συλλέγουν και θα φιλτράρουν το νερό της βροχής ή της υγρασίας έτσι ώστε οι επάνω όροφοι να είναι αυτόνομοι σε νερό και να μην χρειάζονται το νερό του δικτύου (που θα είναι και εξαιρετικά δύσκολο να φθάνει εκεί πάνω).

Θα υπάρχουν σε αρκετά σημεία του πύργου σημεία εξυπηρέτησης των κατοίκων, όπως εμπορικά κέντρα, κέντρα αναψυχής, σινεμά, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια ακόμα και εσωτερικές ή και εξωτερικές πισίνες. Ενώ παράλληλα θα υπάρχουν δεκάδες παρατηρητήρια για να μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να θαυμάζουν τον κόσμο από εκεί ψηλά. 

Στον περιβάλλοντα χώρο θα δημιουργηθούν μία σειρά από καινοτόμες κατασκευές για το πως μπορεί να είναι μία σύγχρονη πόλη, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται αγροτικές εγκαταστάσεις, ηλιακά πάνελ για την τροφοδοσία σε ρεύμα, ενώ ακόμα και η κινητική ενέργεια από τα τρένα δεν θα πηγαίνει χαμένη καθώς θα μπορεί να αποθηκεύεται σε τεράστιες «μπαταρίες» ώστε να αποδοθεί στους καταναλωτές ως ηλεκτρικό ρεύμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο που μένει είναι να πάρει το σχέδιο το ΟΚ για να προχωρήσει η κατασκευή του και πέρα από την μακέτα. Όμως ακόμα και έτσι δεν παύει να μας εντυπωσιάζει και να κάνει πολλούς από εμάς να ονειρευόμαστε το πως θα είναι ο αέρας εκεί ψηλά στα 1.600 μέτρα της ανθρώπινης δημιουργικότητας και της φαντασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.