Westport House: Η ιστορική έπαυλη της Ιρλανδίας πωλείται για 10 εκατ. ευρώ (φωτό)

Westport House: Η ιστορική έπαυλη της Ιρλανδίας πωλείται για 10 εκατ. ευρώ (φωτό)

Αν κάποιος είχε από παιδί την επιθυμία να ζήσει σαν λόρδος ή λαίδη σε μια τεράστια εξοχική έπαυλη με την κλασική βιβλιοθήκη, τις τεράστιες σκάλες, ιδιωτική λίμνη κλπ, τώρα είναι η ευκαιρία.

Μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν της Ιρλανδίας, το Westport House, πωλείται με αντίτιμο 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες- ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και τρεις αιώνες- πουλούν τη γραφική και επιβλητική οικία μαζί με την έκταση που την περιβάλλει.

Η έπαυλη χτίστηκε το 1730, είναι μια από τις παλαιότερες στη χώρα και είναι ανοιχτή για επισκέψεις εδώ και πενήντα χρόνια. Μάλιστα πέρσι υποδέχθηκε 160.000 επισκέπτες. Στην έπαυλη απασχολούνται 47 εργαζόμενοι.

«Είναι μια πολύ θλιβερή και συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για την οικογένειά μας, κάναμε ό,τι μπορούσαμε τα τελευταία οκτώ χρόνια για να σώσουμε την έπαυλη αλλά ήρθε η στιγμή να παραδεχθούμε την ήττα μας καθώς δεν έχουμε ούτε τους πόρους ούτε την ενέργεια να συνεχίσουμε», αναφέρει η οικογένεια σε ανακοίνωσή της.

«Ελπίζουμε κάποιος να το αγοράσει και να συνεχίσει να επιτρέπει τις επισκέψεις ώστε να συνεχίσει να συνεισφέρει στον τουρισμό του αγαπημένου μας Westport».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Irelands10Irelands9Irelands8Irelands7Irelands6Irelands5Irelands4Irelands3Irelands2Irelands1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.