ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα φυτά στο σπίτι να είναι κάκτοι [φωτό]

Τα φυτά στο σπίτι να είναι κάκτοι [φωτό]

Σε όλους αρέσει να ντύνουμε το εσωτερικό του σπιτιού με ζωντανούς οργανισμούς όπως τα πράσινα φυτά. Αλλά οι περισσότεροι είτε δεν έχουμε χρόνο να τα περιποιηθούμε είτε δεν έχουμε «πράσινο χέρι» να τα κάνουμε να μεγαλώνουν εύκολα.

Συχνά, ποτίζουμε τα φυτά μας όσο χρειάζεται, τους μιλάμε, τους βάζουμε μουσική αλλά σε διάστημα λίγων ημερών ή εβδομάδων τα αποχαιρετούμε με λύπη μας. Η τέλεια λύση για να έχει κανείς όμορφη και πολύ σοφιστικέ πρασινάδα στο σπίτι του είναι οι κάκτοι και τα παχύφυτα.

Εχουν ελάχιστες απαιτήσεις, το νερό και το φως τους είναι χρήσιμα αλλά μπορούν και χωρίς αυτά. Είτε τα βάλουμε μέσα στον ήλιο είτε λίγο απόμερα, οι κάκτοι και τα παχύφυτα (κακτοειδή χωρίς αγκάθια) δεν πρόκειται ποτέ να μας στερήσουν την παρέα τους.

Εχουν, επίσης, ελάχιστες απαιτήσεις σε λίπασμα και δεν θέλουν αλλαγή γλάστρας γιατί μεγαλώνουν λίγο. Υπάρχουν τόσο όμορφοι κάκτοι και τόσα πολλά είδη σε καλές τιμές που αξίζει τον κόπο να στολίσετε το σπίτι σας με τα πολύτιμα αυτά δώρα της φύσης.

Μπορείτε να βάλετε τους κάκτους σας παντού: σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, χολ, βεράντα. Είναι πας παρτού! Μπορείτε να τα αφήσετε στα γλαστράκια που προτείνουν στα φυτώρεια.

Μπορείτε, επίσης, να τα ενώσετε σε μια μεγάλη γλάστρα της δικής σας προτίμησης ή ένα ειδικό κουτί, ακόμη και ένα φλυτζάνι!

Στο φυτώρειο μπορείτε να πάτε με το δικό σας γλαστράκι, το οποίο έχει επιλέξει. Εκεί θα σας ξαναφυτέψουν τα κακτάκια που έχετε επιλέξει.

Αξίζει να δώσετε ένα γκλάμορους στιλ στο σπίτι σας με μεγάλους κάκτους. Ανάλογα με την δική σας ιδιοσυγκρασία επιλέξτε κάκτους με αγκάθια ή παχύφυτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.