ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το σπίτι που κοστίζει 8 εκατ. ευρώ γιατί έχει ένα… μυστικό στον κήπο! (φωτό)

Το σπίτι που κοστίζει 8 εκατ. ευρώ γιατί έχει ένα… μυστικό στον κήπο! (φωτό)

Το εντυπωσιακό Chateau de Castille έχει επτά υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και πολλές ακόμα παροχές αλλά η τιμή η οποία πωλείται -δηλαδή κάτι παραπάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ- δεν οφείλεται μόνο σε αυτές τις παροχές.

Το πέτρινο κάστρο σε επαρχία της νότιας Γαλλίας αγοράστηκε από τον βρετανό συλλέκτη τέχνης Ντάγκλας Κούπερ τη δεκαετία του 1950, ο οποίος ξόδεψε χρόνια για την αποκατάσταση του. Ο Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κούπερ, ερωτεύτηκε το κάστρο και μάλιστα το 1958 προσπάθησε να το αγοράσει αλλά δεν τα κατάφερε. Αντ’ αυτού, ο θρυλικός καλλιτέχνης αγόρασε ένα σπίτι λίγα χιλιόμετρα μακριά, αλλά επισκεπτόταν συχνά το Chateau de Castille.

Το 1962, ο Πικάσο συμφώνησε να αφήσει το στίγμα του διακοσμώντας τους τοίχους του κάστρου. Έτσι η αυλή του κάστρου και ο κήπος κοσμούνται από τοιχογραφίες του μεγάλου ζωγράφου για τις οποίες δούλεψε περίπου ένα χρόνο μέχρι να τις ολοκληρώσει το Μάιο του 1963. Στο κάστρο υπάρχει επίσης ένα κεντρικό σιντριβάνι και πολλά ιστορικά διακοσμητικά κήπου αλλά και βοηθητικά κτίσματα.

Ο Κούπερ έχασε τη ζωή του το 1984 και οι σημερινοί ιδιοκτήτες έχουν βάλει πωλητήριο στο κάστρο για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. Το κόστος του κάστρου λοιπόν δεν έχει διαμορφωθεί μόνο από τις παροχές, τα δωμάτια και την έκτασή του αλλά και από τις τοιχογραφίες του διάσημου ζωγράφου που το κοσμούν. Το ρουστίκ κάστρο έχει δύο σαλόνια, δύο τραπεζαρίες και «αρκετές» κουζίνες.

Το πέτρινο κτίσμα, το οποίο χτίστηκε το 1362, διακοσμήθηκε πρόσφατα από τον αμερικανό σχεδιαστή εσωτερικού χώρου Dick Dumas, ο οποίος έζησε και εργάστηκε στη Γαλλία. Η εταιρεία ακινήτων που δημοσιεύει την πώληση του εν λόγω οικήματος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προσφέρει την ευκαιρία ζωής να αποκτήσει κανείς όχι μόνο μια πολύ σημαντική ιστορική ιδιοκτησία, αλλά ένα σημαντικό κομμάτι της τέχνης και της ιστορίας της τέχνης, ταυτόχρονα». kastro kastro2 kastro3 kastro4 kastro5 kastro6 kastro7 kastro8 kastro9

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
kastro10
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.