ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παρίσι: Σχεδιάζεται πρωτότυπο ξενοδοχείο με τη μορφή ρόδας Λούνα Πάρκ [φωτό]

Παρίσι: Σχεδιάζεται πρωτότυπο ξενοδοχείο με τη μορφή ρόδας Λούνα Πάρκ [φωτό]

Γάλλοι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν στις όχθες του Σηκουάνα ξενοδοχείο με τη μορφή ρόδας Λούνα Πάρκ, το οποίο θα θυμίζει το London Eye, φιλοξενώντας τους επισκέπτες του σε ειδικές κάψουλες-δωμάτια που θα βρίσκονται σε διαρκή περιστροφική κίνηση.

Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση σε αργή ταχύτητα, με τη βοήθεια ενέργειας από μπαταρίες οι οποίες θα φορτίζονται από το ρεύμα του ποταμού,ολοκληρώνοντας μια πλήρη στροφή μέσα σε μία ώρα.

Η θέα από τα 19 δωμάτιά του θα αλλάζει καθώς θα κινούνται τα κυλινδρικά δωμάτια. Το κοστος διανυκτέρευσηςς θα κυμαίνεται στα 300 ευρώ. 

Οι αρχιτέκτονες Maxime Barbier και Luc Delamain της εταιρίας SCAU βρίσκονται σε συζητήσεις με τις δημοτικές αρχές του Παρισιού και της Μπορντώ, συναντώντας μέχρι σήμερα γραφειοκρατικά εμπόδια. A graphic impression of a pod inside a

Όπως και ο Πύργος του Άιφελ ο οποίος επρόκειτο να αποσυντεθεί μετά την παγκόσμια έκθεση του 1889, το ξενοδοχείο-ρόδα δεν προορίζεται να αποτελέσει μόνιμη εγκατάσταση. Η κατασκευή του θα είναι ξύλινη και θα χρειαστούν μόνο 4 ημέρες για τη συναρμολόγηση και την αποδόμησή του, επομένως θα μπορούσε να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του ποταμού, επισημαίνει ο κ. Barbier.

Στο ποταμόπλοιο το οποίο θα βρίσκεται παράλληλα προς τον τροχό, θα βρίσκεται ένα μπαρ κι ένα εστιατόριο όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιμένουν μέχρι τη στιγμή που το δωμάτιό τους θα κατέβει στο χαμηλότερο επίπεδο για να ανέβουν σε αυτό. 

Κάθε δωμάτιο διαθέτει τουαλέτα με λουτρό, με περιορισμό στα 30 λίτρα νερού ημερησίως.

Το κόστος κατασκευής δεν θα είναι μεγαλύτερο από μερικά εκατ. ευρώ και σκοπός των αρχιτεκτόνων είναι να τοποθετείται προσωρινά στις όχθες ποταμών μεγάλων πόλεων, κατά προτίμηση κοντά σε εξαιρετικά μνημεία όπως ο Πύργος του Άιφελ ή το Big Ben.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.