Δύο Έλληνες στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο [φωτό]

Δύο Έλληνες στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο [φωτό]

Ο Φίλιππος Νιάρχος και ο Σπύρος Λάτσης είναι οι μοναδικοί Ελληνες που συμπεριλήφθησαν στη φετινή λίστα του Forbes, με τους πλουσιότερους στον κόσμο.

Η λίστα, η οποία ανακοινώθηκε χθες, περιλαμβάνει 1.810 άτομα οι οποίοι έχουν περιουσία τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Σε αυτή συμπεριλήφθησαν και φέτος ο Φίλιππος Νιάρχος και ο Σπύρος Λάτσης.

Ο κ. Νιάρχος βρίσκεται στην 688η θέση της λίστας, με περιουσία 2,5 δισ. δολάρια. Για τον 62χρονο- ο οποίος ανέβηκε από τη θέση 737 στην οποία βρισκόταν πέρυσι- πηγή της περιουσίας του, σύμφωνα με το Forbes, είναι η συλλογή έργων τέχνης.

Ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου ζει στο Παρίσι, έχει τέσσερα παιδιά και έχει κληρονομήσει το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Αυτή, σύμφωνα με το Forbes, λέγεται ότι περιέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή από έργα του Βαν Γκογκ, όπως και ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Πάμπλο Πικάσο, τον πίνακα «Εγώ ο Πικάσο».

Ο Φίλιππος Νιάρχος κατάφερε να μεγαλώσει τη συλλογή που πλέον περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα του Αντι Γουόρχολ και του Μαουρίτσιο Κατελάν.

Ο Σπύρος Λάτσης από την άλλη βρίσκεται στην 906η θέση της λίστας, με 2 δισ. δολάρια περιουσία, η οποία προέρχεται από τον τραπεζικό και τον ναυτιλιακό τομέα. Ο 69χρονος ζει στη Γενεύη και έχει δύο παιδιά.

Ο κ. Λάτσης, που πέρυσι βρισκόταν στη θέση 782 της λίστας, χειρίζεται την περιουσία της οικογένειας μετά από το θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Λάτση, το 2003.

Ο στόλος της οικογένειας περιλαμβάνει πάνω από 10 τάνκερ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας προέρχεται από αλλού πλέον σύμφωνα με το Forbes, και συγκεκριμένα από την EFG International, έναν ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο με έδρα τη Ζυρίχη, της οποίας είναι πρόεδρος του συμβουλίου ο κ. Λάτσης. Επίσης, η οικογένεια κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο των Ελληνικών Πετρελαίων και της Lamda Development.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα με τους 1.810 πλουσιότερους του κόσμου από το Forbes υπάρχουν και αρκετοί δισεκατομμυριούχοι ελληνικής καταγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.