Πόλεις δισεκατομμυρίων μέσα σε… πόλεις (φωτό)

Πόλεις δισεκατομμυρίων μέσα σε… πόλεις (φωτό)

Είναι καιρός που η πολυτέλεια και η άνεση, έχει πάψει να σχετίζεται με τα παραδοσιακά status symbols ή να μετριέται με το κόστος. Η νέα γενιά, πιο συνδεδεμένη από ποτέ χάρη στα social media, διψά για την αλληλεπίδραση στον πραγματικό κόσμο. Θέλει να περιστοιχίζεται από ομοϊδεάτες με κοινά ενδιαφέροντα, απόψεις, αισθητική, γεύσεις και επιθυμίες. Έχει διαφορετικές προτεραιότητες και κατ’αντιστοιχία νέες ανάγκες.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο τα μεγάλα γραφεία ακινήτων και οι τοπικές κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν τρόπους για να γοητεύσουν τους ανθρώπους να κατοικήσουν σε νέες, αναγεννημένες πόλεις.

Σε πολλές περιπτώσεις, στηρίζονται σε μεγάλα projects, που κυμαίνονται από 4-40 δισ. δολάρια σε κόστος, αναδιαμορφώνοντας πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ και το Τόκιο.

Hudson Yards στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Hudson Yards in New York City, US.

Εταιρείες κολοσσοί στον τομέα των ακινήτων συνασπίζονται για να δημιουργήσουν το Hudson Yards, μια ολοκαίνουργια γειτονιά στο West Side του Μανχάταν.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024, το 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 28 στρεμμάτων μέγα project, θα έχει γραφεία, εμπορικά καταστήματα και πολυκατοικίες.

Roppongi Hills στο Τόκιο, Ιαπωνία Roppongi Hills in Tokyo, Japan.

Το έργο των 27 στρεμμάτων κόστισε 4 δισεκατομμύρια δολ. το 2003 και διαθέτει γραφεία, κατοικίες, ένα μουσείο τέχνης και πολλά καταστήματα.

«Το όραμά μου είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη μέσα στην πόλη με όλα όσα χρειάζονται οι άνθρωποι για την καθημερινή τους ζωή», είπε ο Minoru Mori, υπεύθυνος της κατασκευής στο BusinessWeek το 2002.

Barangaroo στο Σίδνεϋ, Αυστραλία Barangaroo in Sydney, Australia.

Το 54 στρεμμάτων project, αξίας 6 δισ. δολαρίων στο Barangaroo του Σίδνεϊ, αποσκοπεί στην επαναξιοποίηση της δυτικότερης πλευράς του Σίδνεϊ Χάρμπορ.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 και θα φιλοξενήσει ένα πάρκο και μια πλατεία στην προκυμαία, καθώς και πολυκατοικίες και εμπορικά καταστήματα.

Canary Wharf στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο Canary Wharf in London, UK.

Το Canary Wharf έχει μετατραπεί στο δεύτερο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου μετά το City του Λονδίνου.

Είναι ήδη μια από τις πιο hot γειτονιές του Λονδίνου. Ένα κτίριο με 200 διαμερίσματα αξίας 196 εκατ. δολ. πωλήθηκε μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες, σύμφωνα με την Guardian.

Το ίδιο το Canary Wharf πωλήθηκε για 3,95 δισεκατομμύρια δολ. στην Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ και στην καναδική εταιρεία Brookfield Property Partners τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Titanic Quarter στο Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία Titanic Quarter in Belfast, Northern Ireland.

Το Titanic Quarter είναι η αναδιαμόρφωση του ναυπηγείου Harland και Wolff.

Το project περιλαμβάνει το μουσείο του Τιτανικού στο Μπέλφαστ, το Επιστημονικό Πάρκο της Βόρειας Ιρλανδίας, μια μαρίνα και διαμερίσματα. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέλφαστ λέει ότι θα κοστίσει πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολ. και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2030.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.