ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το περισσότερο ουίσκι στον κόσμο το πίνουν οι… Γάλλοι

Το περισσότερο ουίσκι στον κόσμο το πίνουν οι… Γάλλοι

Αυτή και αν είναι ήττα του γαλλικού σωβινισμού! Η χώρα που παράγει μερικά από τα πιο σημαντικά αλκοολούχα προϊόντα σε όλο τον κόσμο (κρασιά, κονιάκ, σαμπάνια) βρίσκεται πρώτη στην λίστα -και μάλιστα με διαφορά- στην κατανάλωση σκωτσέζικου ουίσκι.

Σύμφωνα με έρευνα που ανακοινώθηκε από την εταιρία Bonial, οι Γάλλοι πίνουν κατά μέσο όρο 2,15 λίτρα τον χρόνο ουίσκι, όταν στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ουρουγουάη με 1,8 λίτρα και στην τρίτη θέση οι ΗΠΑ με 1,4 λίτρα.

Η μόδα της κατανάλωσης ουίσκι από τους Γάλλους έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην εσωτερική παραγωγή αλκοολούχων ποτών με το συγκεκριμένο ποτό να έχει ένα ποσοστό της τάξης του 40% στην κατανάλωση στην χώρα.

Πάντως οι Γάλλοι επιμένουν ότι είναι ικανοί να πάρουν το αίμα τους (και την περηφάνεια) πίσω, καθώς σχεδιάζουν να είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής ουίσκι μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. Την τεχνογνωσία την έχουν και με το παραπάνω, και όπως υποστηρίζουν μπορούν να καταφέρουν να ξεπεράσουν την Σκοτία σε ποιότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες που καλύπτουν την δεκάδα στην κατανάλωση ουίσκι, στην λίστα συναντάμε την Αυστραλία (1,3 λίτρα), την Ισπανία (1,29 λίτρα), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (1,27 λίτρα!), την Βρετανία (1,25 λίτρα), την Ιρλανδία (1,24 λίτρα) και την… Ινδία (στα 1,24 λίτρα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.