ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το σούπερ σκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση- Διάσημοι, ισχυροί και πρωτοφανείς έρωτες μέσα στο γιοτ της χλιδής (φωτό)

Το σούπερ σκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση- Διάσημοι, ισχυροί και πρωτοφανείς έρωτες μέσα στο γιοτ της χλιδής (φωτό)

Το γκλάμορους σούπερ σκάφος φιλοξένησε τους διασημότερους ανθρώπους της εποχής του Ωνάση, μεταξύ των οποίων ο Κέννεντι, ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο Φρανκ Σινάτρα και η Μέριλιν Μονρό.

Το γιότ Κριστίνα Ο αγοράστηκε το 1954 από τον Αριστοτέλη Ωνάση προς 34.000 δολάρια και μετά από μεγάλες και ακριβές ανακαινίσεις έγινε το διασημότερο σημείο συνάντησης των ισχυρών και όμορφων ανθρώπων του 1950.

Εκεί ο Ωνάσης φιλοξένησε τον ερωτά του με την Μαρία Κάλλας αλλά εκεί φλέρταρε και την Τζάκι Κέννεντι η οποία στη συνέχεια έγινε σύζυγός του.

Ο Ωνάσης είναι ο μοναδικός Ελληνας εφοπλιστής που έκανε το όνομα της Ελλάδας τόσο διάσημο συχνάζοντας τους ισχυρούς της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Οι εμφανίσεις του Ωνάση ήταν το θέμα των ΜΜΕ παγκοσμίως και έδιναν αίγλη και ισχύ όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στην χώρα του.

Εδώ, ο σταρ Ρίτσαρντ Μπάρτον τηλεφωνεί στο Λονδίνο, μέσα από το γιότ. Η Ελίζαμπεθ Τέηλορ κάνει κουβεντούλα με την κόμησα Ζακλίν ντε Ριμπ, διάσημο μανεκέν του ’60:

Ο Ωνάσης πέθανε το 1975 και το πολυτελές γιότ πέρασε στην κατοχή της κόρης του Χριστίνας. Η Χριστίνα έκανε νέα ανακαίνιση στο χλιδάτο πλωτό παλάτι και του προσέδωσε νέα αίγλη το 2001.

Το παλάτι μπορούσε να φιλοξενήσει 36 άτομα, είχε 35 άτομα προσωπικό και 18 δωμάτια. Διέθετε πισίνα, βιβλιοθήκη, αίθουσα γυμναστικής, αίθουσα ομορφιάς, αίθουσα για μασάζ και τζακούζι.

Η Τζάκι Ωνάση είχε δηλώσει ότι διάλεξε μόνη της τα χρώματα και το ντεκόρ για τις καμπίνες.

Ο Nicholas Edmiston της εταιρείας που ανέλαβε να πουλήσει το γιότ μετά τον θάνατο της Χριστίνας έχει δηλώσει ότι το Christina O ήταν το σύμβολο ισχύος και η ένδειξη μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας που έχτισε μόνος του  ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

«Ηταν από τα τελευταία σύμβολα πολυτέλειας και μεγαλείου. Πολλές προσωπικότητες ανέβηκαν στο γιότ όχι μόνο γιατί ήταν πανέμορφο αλλά γιατί μπορούσε μοναδικά να τους προσφέρει λίγες ιδιωτικές στιγμές», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η σουίτα του Ωνάση πάνω στο γιότ:

Η τραπεζαρία για τους διάσημους καλεσμένους:

Ο Ωνάσης και ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ έχουν κατεβάσει πολυθρόνες μέσα στην πισίνα. Χριστούγεννα 1959:

Eνώ στη συνέχεια οι δύο άντρες παίζουν χαρτιά:

Το ζευγάρι Ωνάση-Κέννεντι έκανε πολλά πάρτι πάνω στο γιότ, το οποίο είχε μετατραπεί σε επίκεντρο της κοσμικής τους ζωής:

Πάνω στο γιότ έκανε ο Ωνάσης την δεξίωση μετά τον γάμο του με την Τζάκι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.