ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η νέα μόδα όσων ασχολούνται με τα σούπεργιοτ (φωτό)

Η νέα μόδα όσων ασχολούνται με τα σούπεργιοτ (φωτό)

Νοικιάστε μην αγοράζετε! Αυτό είναι το νέο μότο και η νέα μόδα όσων ασχολούνται με τα σούπεργιοτ.

Σύμφωνα με την έρευνα της Wealth-X και της Camper & Nicholsons, οι περισσότεροι πλούσιοι, (πλούσιοι λέγοντας, εννοούμε εκείνους με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων) στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις ενοικιάσεις παρά στις αγορές γιοτ. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2015 οι ενοικιάσεις αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όπως αναφέρει το Βloomberg.

giotss.jpg

Ο λόγος είναι απλός. Γιατί να πονοκεφαλιάζεις για το πότε θα δώσεις άδεια στον σεφ ή για την επισκευή του κινητήρα όταν μπορείς να απολαύσεις μια εβδομάδα χωρίς έγνοιες σε ένα ολοκαίνουριο σκάφος;

Το ετήσιο κόστος ενός μέσου γιοτ υπολογίζεται σε περίπου 4,75 εκατ. δολάρια, ή αλλιώς, περίπου στο 10% της αρχικής τιμής του.

Μια εβδομάδα με ένα σούπεργιοτ κοστίζει κατά μέσο όρο 115.500-190.000 δολάρια, ενώ αντίθετα, η τιμή αγοράς του ανέρχεται σε πάνω από 10 εκατ. δολάρια, κατά μέσο όρο.

«Η ενοικίαση έναντι της αγοράς είναι πάντα ένα “καυτό” ζήτημα για τους πελάτες. Νομίζω ότι για κάποιους, το να έχουν την ευκαιρία να φύγουν για μια εβδομάδα και να απολαύσουν όσα έχει να τους προσφέρει ένα νέο γιοτ, χωρίς να τους φέρνει προβλήματα, είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν θέλουν να έχουν τις υποχρεώσεις που έχει η αγορά» τονίζει η Barbara Dawson, charter broker στην Camper & Nicholsons.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
giotsss.jpg
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.