ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H εντυπωσιακή ξύλινη τριήρης του Φλοίσβου (φωτό)

H εντυπωσιακή ξύλινη τριήρης του Φλοίσβου (φωτό)

Εδώ και 20 περίπου ημέρες στο Αλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο, υπάρχει ένα πλοίο που ξεχωρίζει. Η τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ…

Η τριήρης ‘ΟΛΥΜΠΙΑΣ’, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ναυτικού ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην Ελλάδα τον Μάιο του 1985, σε σχέδια από το ‘Trireme Trust’ της Βρετανίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε δυο χρόνια αργότερα και τον πρώτο καιρό χρησιμοποιούνταν στο πλαίσιο πειραματικής αρχαιολογίας.

Το 1993 μεταφέρθηκε στη Βρετανία στο πλαίσιο  εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη γέννηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Λόγω της συχνούς χρήσης της αλλά και του τρόπου κατασκευής της προκλήθηκαν σημαντικές φθορές και έτσι το 1995 υποβλήθηκε σε μια σειρά επισκευών που διήρκεσαν ένα χρόνο, περίπου. 

Το 1997 αποφασίστηκεη χρήση της μόνο σαν έκθεμα και έτσι η  τριήρης μεταφέρθηκε στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Τροκαντερό. Και πάλι, όμως, λόγω της έκθεσης στις καιρικές συνθήκες προκλήθηκαν νέεςς φθορές οι οποίος αποφασίστηκε να διορθωθούν και λόγω των επικείμενων, τότε, Ολυμπιακών Αγώνων. 

Και όντως, τη σημαντική εκείνη στιγμή για τη χώρα ήταν έτοιμη και… συμμετείχε και στους Αγώνες! Το βράδυ της 11ης Αυγούστου 2004 η τριήρης μετέφερε στον Πειραιά την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία είχε κάνει το γύρο του κόσμου για να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα στο ΟΑΚΑ. 

Επί 10 χρόνια, η εντυπωσιακή τριήρης έμεινε κάτω από ένα υπόστεγο, ενώ μετά από εργασίες επτά μηνών, πριν λίγο καιρό, έπεσε ξανά στη θάλασσα…. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.