ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η απόλυτη χλιδή: Τα ακριβότερα γιοτ στον κόσμο για το 2016 [βίντεο]

Η απόλυτη χλιδή: Τα ακριβότερα γιοτ στον κόσμο για το 2016 [βίντεο]

Ακόμα και στον κόσμο των υπερπολυτελών γιοτ, των χλιδάτων σκαφών, υπάρχουν οι πατρίκιοι και οι πληβείοι. Οι προνομιούχοι και οι ασθενέστεροι, o λαός και το Κολωνάκι. Ακόμα και αν είσαι Σαουδάραβας πρίγκηπας πάντα θα υπάρχει ένας Ρώσος ολιγάρχης που θα έχει μερικά μέτρα παραπάνω, η αν έχεις τα μέτρα πάντα θα υπάρχει κάποιος σαουδάραβας με περισσότερους χρυσούς νιπτήρες.

Τα γιοτ της χλιδής

Και δεν μιλάμε καν για θαλαμηγούς. Θαλαμηγούς είχε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η εγχώρια ελίτ.. Εδώ μιλάμε για κανονικά πλοία με επιδόσεις πολεμικής φρεγάτας και πολυτέλεια business class υπερωκεανίου. Μιλάμε για ελικοδρόμιο, ντίσκο, θέσεις για μικρότερα σκάφη, πάρκινκγ αυτοκινήτων, γήπεδα, αίθουσες ψυχαγωγίας και φυσικά ένα μεγάλο αριθμό προσωπικού. Είναι σκάφη που απαιτούν πολύ εκπαιδευμένους καπετάνιους, έχουν έξοδα συντήρησης περισσότερα από ένα πλοίο της γραμμής και μάλιστα σε κάθε τέτοια λίστα υπάρχουν πάντα αυτά που έχουν γίνει παραγγελία, έχει δοθεί προκαταβολή και είναι στο στάδιο της κατασκευής.Αυτά τα ένα δύο, έχουν φτάσει πλεόν το ένα δις δολάρια καιτα 150 μέτρα μήκος (456 πόδια) αλλά τα βγάλαμε από τη λίστα προσπαθώντας να παραμείνουμε… προσγειωμένοι.

Η λίστα των γιοτ ξεκινάει από τα Εμιράτα

Πρώτο στη λίστα των υπαρκτών είναι το Azzam του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σείχη Καλίφα, τα 605 εκατομμύρια δολάρια του οποίου επισκιάζουν τα 527 του Σείχη Μανσούρ από το “ταπεινό” Ντουμπάι και έχουν κάνει το Ρόμαν Αμπράμοβιτς που πριν μερικά χρόνια ήταν στην κορυφή των «παρία» της σχετικής λίστας. Για να φανταστείται, η αντικειμενική αξία του Eclipse, το ποσό αγορά ςήταν 500 εκατομμύρια το 2011 εν μέσω κρίσης ενώ τώρα εκτιμάται τουλάχιστον στο 1 δισεκατομμύριο  αν βρεθεί κάποιος να το πάρει. Οι σχετικές κατατάξεις είναι ατελείωτες, με βάση τα πόδια, με βάση τη χλιδή, με βάση τη δημοτικότητα του ιδιοκτήτη, με το ποιοι έχουν φιλοξενηθεί, τα νούμερα είναι αστρονομικά. Η λίστα που θα δείτε παρακάτω είναι η λίστα του κόστους αγοράς εξού και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι μόλις τρίτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.